Clotted cream – recept

zelf maken Clotted cream

2016-03-24-13-33-41Clotted cream is ingedikte room van koemelk die je veel tegenkomt in Engelse, Amerikaanse en Australische bakrecepten. Helaas is het in Nederland moeilijk te krijgen. maar je kunt het wel heel makkelijk zelf maken. Neem 125 gram slagroom en 125 gram mascarpone. Klop de slagroom (met - als je van zoet houdt - wat suiker) met een mixer lobbig en mix dan beetje bij beetje de mascarpone erdoor. 

Lekker bij bijvoorbeeld vers gebakken scones.

 

 

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Teksten en foto's zijn van Esther Out
©Outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Oooooh…………clotted cream. Scones met clotted cream, clotted cream met van alles en nog wat. Esther, aankomende zomer geef je dan vast nog wel het recept van het toetje Eton mess met clotted cream…………:-)

    1. Er komt inderdaad binnenkort een Eton Mess aan, maar dan met gewone slagroom (opgeklopt met gembersiroop en kaneel). Anders wordt het wel hele zware kost. Maar je kunt natuurlijk altijd de slagroom vervangen door clotted cream.

  2. Ja, het wordt inderdaad wel heel erg over de top. In Australië maken ze het ook wel met de double cream. Maar ik kijk uit naar jouw recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge