Speklapjes zijn van zichzelf al heel lekker, want laten we eerlijk zijn, vet geeft smaak. Meestal bak ik ze gewoon in de pan met wat zout, peper en kerrie. Ik heb ze ook wel eens onder de gril in de oven gegaard, maar dat was een minder groot succes. Deze speklapjes hebben een paar uur in een marinade gelegen om ze een wat andere smaak mee te geven. De vettigheid van de speklapjes combineert mooi met de frissigheid van de mangosalsa.
Voor 4 personen:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 el vloeibare honing
- versgemalen peper
- 4 dunne speklapjes
- 1 rijpe mango
- 1 rode peper
- 2 takjes koriander
- 1 el sesamolie
- zout
- spinazie voor 4 personen
- 2 eetlepels sesamzaad
- olie om in te bakken
Maak de marinade van de sojasaus, de gembersiroop, de honing en peper naar smaak. Doe het vlees erbij en laat minimaal twee uur marineren in de koelkast. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de rode peper en snijd hem in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Meng de koriander, rode peper en een eetlepel sesamolie door de mangoblokjes. Breng op smaak met een beetje zout.
Haal het vlees uit de marinade en dep het een beetje droog. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de grillpan of koekenpan gaar. Je kunt ze ook op de barbecue doen.
Doe de sesamzaadjes in een droge wok en rooster ze even. Let op dat ze niet verbranden, want dat gaat snel! Doe dan een scheutje olie erbij en wok de spinazie een paar minuutjes. Doe er wat peper en zout over. Verder heb ik nog deze gebakken aardappelen erbij gegeven.
2 Opmerkingen
Dit ga ik een dezer dagen maken. De mango heb ik al in huis, nu de rest nog….
Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!