Italiaanse stamppot – foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Hierbij word je gekoppeld aan een andere foodblog en van die site kies je een recept om te koken. Iemand anders kookt die maand iets van jouw blog. Erg leuk om te doen en ook erg leuk om te zien wat iemand anders van jouw recepten maakt.

Deze maand mocht ik iets koken van de blog Sandrakookt.nl. Sandra heeft een erg mooie site om op rond te neuzen. Heel overzichtelijk, een prettig kleurstelling en met heel diverse recepten. Ik heb gekozen voor haar Italiaanse stamppot, waarvan ik het vooral fijn vind dat er zoveel groente in zit! Ook de chorizo in het gerecht vind ik er perfect bij passen. Ik raad wel aan om een niet al te grove chorizo te nemen. 

Het resultaat was echt heel erg lekker. Ik kan jullie dus van harte aanbevelen om het ook eens te maken. Dit gerecht is ook zeer geschikt om met kinderen te eten, die van mij (ook al zijn ze niet echt klein meer) hebben er in ieder geval hun goedkeuring aan gegeven. En geloof me … ze zijn best kritisch.

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Italiaanse stamppot

Italiaanse stamppot

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandsepot, Italiaans
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen

Deze Italiaanse stamppot heb ik gemaakt in het kader van de foodblogswap. Ik mocht iets kiezen van de site van sandrakookt.nl. 

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pan met water en zout. Dit duurt zo'n 20 tot 25 minuten.

  2. Spoel intussen de broccoli schoon en snijd het in kleine roosjes. Blancheer de broccoli tot het beetgaar is. Giet af en spoel na met koud water, zodat het garingsproces stopt.

  3. Snijd de chorizo, courgette en zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes chorizo. Voeg na een paar minuten de courgette blokjes toe en bak ze een paar minuten mee. Pers dan het teentje knoflook uit boven de pan en voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Bak dit even kort.

  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met de melk en de Boursin tot een smeuïge massa. Roer dan de spinazie erdoor en als dit geslonken is doe je de rest van de groenten en de chorizo erbij. Roer dit goed door elkaar en serveer direct.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge