Puddinkjes van karnemelk – zoetzuur dessert

Gatver! Was de eerste reactie van mijn jongste …. karnemelk? Maar hij vond het toch lekker! Door de combinatie van de zure karnemelk met het zoet van de suiker en de smaak van vanille krijg je een perfecte zoet/zuur balans. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw, dus voor mij is dit een ideaal dessert. Lekker fris en erg lekker te combineren met vers fruit.

Eén tip: begin op tijd. Het is niet ingewikkeld om te maken maar de puddinkjes hebben voldoende tijd nodig om op te stijven. Je kunt ook variaties maken. Voeg bijvoorbeeld wat kaneel toe, of wat vers gemalen zwarte peper. Laat je fantasie de vrije loop. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Karnemelk pudding

Karnemelk pudding

Gang: Nagerecht
Keuken: Hollandse pot
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 4 hours
Totale tijd: 4 hours 20 minutes
Porties: 6 personen

Door de combinatie van karnemelk, vanille en suiker, krijg je een heel lekker zoetzuur en fris dessert

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met de achterkant van je mes uit. Doe het stokje met de merg en 400 ml slagroom in een pannetje. Doe de suiker erbij en verwarm het roommengsel tot de suiker volledig is opgelost. 

  2. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Knijp ze vervolgens goed uit en roer ze 1 voor 1 door de hete room tot ze helemaal zijn opgelost. 

  3. Giet het roommengsel door een zeef in een kom en zet de kom op ijskoud water zodat het mengsel iets kan terugkoelen. Giet dan de karnemelk erbij en meng goed. 

  4. Klop de overgebleven slagroom op en spatel het voorzichtig door het roommengsel. Giet het vervolgens in de vormpjes en laat het in de koelkast minimaal 4 tot 6 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven. 

  5. Je kunt de puddinkjes storten op een mooi bord, maar je kunt ze ook in het glas of het vormpjes serveren. Ik heb er verse bramen, blauwe bessen en frambozen bij gegeven. 

Notities

Met dit nagerecht ben je niet heel lang bezig, maar het moet lange tijd koelen en opstijven in de koelkast, vandaar de lange bereidingstijd.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

    1. Om het nog frisser te maken zou je er nog een citroen- of sinaasappelgelei op kunnen doen. Voor kids misschien wat teveel van het goede, maar dat ga ik vast eens proberen.

  1. Nou, dan kies ik voor de variatie met citroen! Alles met citroen (nou ja bijna alles) vind ik zo lekker! Maar de variatie met peper vind ik ook spannend. Mooi recept overigens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge