Dubbele zalmburger met komkommer en dille mayonaise

lunch dubbele zalmburger

Als je zin hebt om jezelf eens met een lekkere lunch te verwennen, dan heb ik een uitstekend recept voor je: dubbele zalmburgers met kommerschijfjes en een heerlijke dille mayonaise. De zalm wordt gemalen met mosterd, paneermeel en zout en peper. Als je de burgers gevormd hebt, is het verstandig om ze even in de koelkast op te laten stijven. De zalmburgers zijn wat plakkerig als ze nog niet gebakken zijn en ze zijn beter te bewerken als je ze op een bord bekleed met huishoudfolie legt. Ook als je een hamburgervorm gebruikt om om de burgers te vormen is het verstandig om de delen te bekleden met huishoudfolie. De zalm kun je het beste hakken met de hakmolen van een staafmixer. Of in je keukenmachine natuurlijk.

Zorg verder voor een goed broodje en snijd de komkommer niet te dik en niet te dun. Voor de dillemayonaise heb ik dit recept gebruikt en ik heb er fijngehakte dille aan toegevoegd. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

 



Dubbele zalmburger met komkommer en dillemayonaise






Gang:

Lunch

Voorbereiding: 20 minutes

Kooktijd: 10 minutes

Totale tijd: 30 minutes
Porties: 1 persoon

Een heerlijk verwen lunch voor me, myself and I. Voor twee personen kun je enkele burgers maken of de hoeveelheden verdubbelen

Print

Ingrediënten

voor de dillemayonaise

Werkwijze

  1. Snijd de zalm in grove stukken en doe ze in een hakmolen. Voeg de mosterd, het ei en de paneermeel toe. Hak alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 

  2. Vorm van het zalmmengsel twee burgers, leg ze op een bord en zet ze even in de koelkast om stevig te worden. Bak ze daarna in 3 minuten per kant in een koekenpan met een antiaanbaklaag gaar in een beetje boter of olie.

  3. Snijd intussen de komkommer in dunne plakken en maak de mayonaise. 

Dillemayonaise

  1. Doe alle ingrediënten behalve de dille en de olie in een hoge kom en klop het goed door elkaar met een garde of een staafmixer tot je een lichte, luchtige massa hebt. Giet dan al kloppend in een straaltje de olie erbij en let the magic happen. Klop totdat je een dikke mayonaise hebt. Snijd de dille fijn en roer het door de mayonaise.

De burger samenstellen

  1. Snijd de bol doormidden en besmeer beide helften met wat boter. Leg er een laagje komkommerschijfjes op, dan de eerste burger en een laagje mayonaise. Hierna weer een laagje komkommerschijfjes, de tweede burger, een laagje mayonaise en weer een laagje komkommerschijfjes. Leg dan de bovenkant van het bolletje erop en happen maar!

Notities

De zalmburger is wat plakkerig voordat je hem gaat bakken. Het is daarom slim om je bord te bekleden met huishoudfolie. Ook als je het vormen van de burgers een plastic vorm gebruikt is het handig om deze met huishoudfolie te bekleden.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

8 comments

  1. Zalmburgers staan al zo lang op mijn lijst! Misschien ook maar eens voor mijzelf voor lunch of zo maken, want partnerlief houdt niet van zalm. En dan komt het er vaak niet van….
    Deze ziet er goed uit!

    1. Klopt. Mijn man is ook niet zo’n viseter. Deze heb ik dus helemaal voor mezelf alleen gemaakt. Ik kreeg wel een enorm teleurgesteld appje van mijn zoon toen hij de foto op Instagram voorbij zag komen op school … haha!

  2. Dit recept komt ook op mijn to-cooklist. Smakelijk en voor mij goed uit te voeren. Ik denk dat het zelfs wel als deel van de warme maaltijd kan. Het kan, dat het duidelijk ergens in het recept staat, maar even voor de duidelijkheid (voor mij dan), je bedoelt dan verse zalmfile? En als dat zo is, zou het ook met gerookte zalm kunnen dan? Maken ga ik het zeker; een flinke

    1. Ik heb verse rauwe zalmfilet gebruikt, maar gerookte kan ook heel goed hoor. Je bakt het als een burger, dus als je het goed kruidt kun je zelfs ontdooide diepvries zalmfilet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge