Zalm quiche met doperwten en spinazie

hoofdgerechten vis zalm quiche

Een quiche vind ik een ideale maaltijd en we eten het dan ook regelmatig. Eerder al deelde ik mijn recept voor een quiche met spinazie en brie, een quiche met gerookte makreel en een krabquiche. En er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Quiches zijn ook ideaal om mee te nemen als je een bijdrage moet leveren aan een buffet op school of op je werk. Meestal zijn ze koud net zo lekker als warm.

Deze quiche is met zalmfilet. Omdat het toch de oven ingaat en flink gaar wordt, maakt het voor de smaak niet zoveel uit of je kiest voor verse of diepvries zalm

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

hoofdgerechten vis zalm quiche

Zalmquiche met spinazie en doperwten

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 40 minutes
Totale tijd: 55 minutes
Porties: 4 personen

Deze quiche is een volwaardige maaltijd. Ook leuk bij een buffet!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Ontdooi op tijd de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en snijd ook de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

  2. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Fruit de ui kort in een beetje olijfolie en voeg dan de bevroren tuinerwten toe. Bak dit een minuut of 3 mee en voeg dan de spinazie toe en laat dit flink slinken. Verdeel het vervolgens over het deeg in de vorm.

  3. Verdeel de zalmblokjes over de groente.

  4. Klop de eieren los met de yoghurt. Doe vervolgens de kaas, de bieslook en wat zout en peper erbij. Roer goed door elkaar en schenk dit over de vulling in de vorm. Schuif de vorm in de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

  5. Snijd de quiche in 4 stukken en serveer meteen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge