Tagliatelle met courgettesaus

Deze pasta is zeer geschikt voor een drukke doordeweekse dag. Het is snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig. Het is wel weer eens iets anders dan de geijkte macaroni of spaghetti. Bovendien is het een vegetarisch recept. Omdat het niet een heel zware maaltijd is, is het ook zeer geschikt om te eten voordat je gaat sporten. Als je wilt kun je er natuurlijk vlees aan toevoegen. Ik zou dan kiezen voor stukjes gebakken kipdijfilet

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

 



Tagliatelle met courgettesaus

Gang:

Hoofdgerecht
Keuken:

Italiaans, Pastagerecht, Vegetarisch

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 20 minutes

Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen

Een vegetarisch snel en makkelijk pastagerecht.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op voor het koken van de pasta.

  2. Smelt de boter in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de sjalot een paar minuutjes op laag vuur. Roer het af en toe even door. 

  3. Doe dan de courgettes erbij en bak dit een minuut of 8 tot 10 mee. Blijf af en toe roeren en zet het vuur niet te hoog.

  4. Giet er een klein scheutje slagroom (of kookroom) door en breng het op smaak met zout en peper. Laat dit een minuut of 5 pruttelen en roer dan de mascarpone erdoor. 

  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse pasta hoeft maar kort te koken. Gebruik je gedroogde pasta, houd dan rekening met een langere bereidingstijd. 

  6. Schep de pasta door de saus, warm het nog even goed door een serveer direct. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge