Italiaans gekruide gehaktballen met mozzarella vulling

Als we gehaktballen eten grijp ik meestal naar dit recept: gehaktballen van Johannes van Dam. Die zijn lekker sappig en vol van smaak. Maar natuurlijk kun je met een gehaktbal veel meer dan dat. Vandaag heb ik Italiaans gekruide gehaktballen voor jullie en ze zijn gevuld met mozzarella. Ik neem voor gehaktballen vaak rundergehakt omdat dat wat minder vet is, maar met half om half gehakt worden ze eigenlijk nog lekkerder en smeuïger. Juist vanwege dat extra beetje vet. Je kunt het gehakt kruiden met verse kruiden, maar ik heb hiervoor gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt. Kijk goed of er in ieder geval basilicum, oregano en tijm inzit.

Het recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

 

Italiaans gekruide gehaktballen met mozzarella vulling

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale tijd: 35 minutes
Porties: 4

Bal van rundergehakt op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden en gevuld met een bolletje mozzarella

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door elkaar met de Italiaanse kruiden en het ei. Pas de hoeveelheid paneermeel die je toevoegt aan aan de natheid van het gehakt. Het paneermeel neemt veel vocht op. Is je gehakt redelijk vochtig, voeg dan wat meer toe. Is het vrij droog, dan heb je maar een beetje of zelfs geen paneermeel nodig. 

  2. Verdeel het gehakt in 8 stukken en vorm er 8 'hamburgertjes' van. Leg op 4 'hamburgers' 2 mini-bolletjes mozzarella. Leg er een 'hamburger' op en plak de uiteinden zorgvuldig op elkaar. Vorm er dan een mooie bal van. Let er goed op dat de buitenkanten mooi glad en goed dicht zijn, anders barst hij open en loopt de vulling eruit. 

  3. Je kunt eventueel de buitenkant nog paneren met wat paneermeel, maar dit hoeft niet.

  4. Verhit een klontje boter in een pan. Braad de gehaktballen rondom bruin op hoog vuur. Draai dan het vuur laag en laat de ballen rustig garen. 

Notities

Bij deze heerlijke gehaktballen heb ik kort gekookte broccoli en gekookte aardappelen geserveerd. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge