Lasagne alla Napoletana (Lasagne uit Napels)

 

Lasagne is echte comfort food voor een kille avond met de familie. Het leent zich ook uitstekend voor een etentje met veel mensen. Je verdubbelt simpelweg het recept en schuift twee schalen in de oven. Dan heb je genoeg voor 8 tot 10 personen. Ik liet al eens deze lasagne Bolognese zien en dit is de variant uit Napels. Hierin zijn heerlijke gehaktballetjes met Parmezaanse kaas verwerkt.  

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. 

Lasagne Napoletana (Lasagne uit Napels)

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 2 hours
Totale tijd: 2 hours 15 minutes
Porties: 5

In Napels maken ze lasagne met gehaktballetjes.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij een minuut of 5 op laag vuur. Giet dan de passata erbij en breng op smaak met zout & peper. Doe de deksel op de pan en laat het een uurtje pruttelen. 

  2. Kook intussen 4 eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en zet apart tot gebruik. Snijd ook de mozzarella in dunne plakjes en zet apart tot gebruik. 

  3. Meng in een kom het gehakt met een ei, een beetje zout en de Parmezaanse kaas. Meng dit goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Doe ze bij de tomatensaus na het uurtje prutteltijd. 

  4. Verhit de oven voor op 160°C en vet een ovenschaal in met wat boter. Leg op de bodem van de schaal een paar lasagnevellen en schep daar een derde deel van de tomatensaus over. Bedek dit met een de helft van de eieren en de mozzarella en dan weer een laag lasagnevellen. Dan weer een derde deel van de tomatensaus en de andere helft van de eieren en de mozzarella. Dan de laatste laag lasagnevellen en het laatste deel van de tomatensaus. 

  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal de oven. Bak de lasagne een uur en laat het daarna heel even staan voordat je hem eet.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge