Pasta Bianco met ham – snel & makkelijk voor de maandag

hoofdgerechten pasta

 

Maandag is bij uitstek een dag voor snel en makkelijk. Pasta leent zich daar goed voor. Deze pasta bianco wordt oorspronkelijk alleen maar gemaakt met boter, knoflook, Parmezaanse kaas en pasta. Ik heb er nog hamblokjes en wat kruiden (oregano) aan toegevoegd. Wat wel een must is wat mij betreft: groente toevoegen. Ik heb er een salade bijgemaakt met wat sla, komkommer, paprika en mozzarella en een balsamicodressing. Dat past er goed bij, maar je kunt ook bijvoorbeeld courgettes grillen en erbij geven of erdoor doen. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. 

 



hoofdgerechten pasta

Pasta Bianco met ham

Gang:

Hoofdgerecht
Keuken:

Italiaans

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen

De originele Pasta Bianco is zonder ham, maar ik vind dat een hele lekkere toevoeging. Het is snel klaar en erg lekker.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een grote pan met flink wat zout op voor het koken van de pasta. Italianen koken hun pasta in water dat zo zout is als de zee. Kook hierin de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Smelt de boter in een ruime hapjespan (ik gebruik hiervoor ook wel mijn wok) en snijd de knoflook heel fijn. Zet het vuur laag en fruit de knoflook even in de boter totdat hij goed begint te ruiken.  

  3. Doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij en laat het al roerend goed smelten in de boter. Giet de gare pasta af en vang wat van het kookvocht op. Doe wat van het kookvocht van de pasta bij de saus om het wat vloeibaarder te maken. Zo bepaal je zelf de dikte van je saus.  

  4. Doe de gare pasta erbij en schep alles goed door elkaar. Doe de hamblokjes erdoor en meng het goed. Serveer met een frisse groene salade voor wat vitamientjes.

Notities

Met pasta bianco krijg je niet zoveel vitamines binnen. Maak er dus een lekkere frisse salade bij.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge