Cashew kip uit de slow cooker of uit de oven

De afgelopen weken had ik de nare taak om een slow cooker te testen. Wat een rotleven heb ik toch, maar ja .... iemand moet het doen mensen. Morgen lees je mijn bevindingen over de slow cooker van het merk Crockpot. Vandaag alvast een Goddelijk recept voor de slow cooker. Mocht je geen slow cooker hebben dan kun je dit ook prima in de oven maken. Beide recepten staan hieronder beschreven. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

 Cashew kip

Gang:

Hoofdgerecht

Voorbereiding: 15 minutes

Kooktijd: 4 hours

Totale tijd: 4 hours 15 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Deze cashew kip is gegaard in de slow coocker, maar je kunt het ook prima in de oven bereiden.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes van 2 à 3 cm en doe de kip in een ruime kom. Bestrooi gelijkmatig met de maïzena en de peper. Als je dit lastig vindt, kun je de kip ook in een ruime plastic zak doen, de maïzena en de peper toevoegen en schudden maar. 

Bereiding in de slow coocker

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kip hierin even goed aan. Doe de kip dan in de kom van slow coocker en voeg de overige ingrediënten (behalve de cashewnoten) toe. Roer even door en zet de slowcoocker aan op 'low' en laat het een uurtje of 4 garen. Als het te droog wordt, voeg dan wat extra vocht toe. Haal de schaal uit de slow cooker en schep de cashewnoten erdoor. 

  2. Kook de rijst gaar en snijd wat komkommer in plakjes. Schep de rijst op een bord, verdeeld e kip erover en geef er de plakjes komkommer bij.

Bereiding in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan) en bak hierin de kip even goed aan. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Schuif de pan in de oven en laat het gerecht een uur garen met het deksel op de pan. Kijk dan even of het vocht goed is ingekookt. Is dat nog niet voldoende het geval, schuif de pan dan even terug in de oven. Anderhalf uur zou in ieder geval genoeg moeten zijn. Serveer het vervolgens zoals hierboven omschreven.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge