Als je een liefhebber bent van vis, maar er niet toe komt om het één of meer keer per week te eten, is een tonijnsalade een hele goede manier om wat extra vis te eten. Je kunt het heel simpel houden door de vis te prakken en er een beetje mayonaise door te roeren. Peper, zout en klaar ben je. Mijn versie is iets uitgebreider, maar absoluut niet moeilijk om te maken. Als smaakmaker heb ik er gerookt paprikapoeder door gedaan. Echt een voltreffer! De geur is Goddelijk en de rooksmaak voegt echt iets toe. Ik heb het besteld bij Pit-Pit.com, maar Albert Heijn heeft het ook.
Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.
Tonijnsalade
Lekker bij de lunch: tonijnsalade. Deze is op smaak gebracht met onder andere gerookte paprikapoeder.
Ingrediënten
- 2 blikjes (Fish Tales) tonijn op zonnebloemolie
- 2 el ketchup
- 3 à 4 el mayonaise
- 4 zoetzure augurken
- 1 rode ui
- zout
- peper
- gerookt paprikapoeder
- beetje bieslook
Werkwijze
Maak de blikjes vis open laat ze even uitlekken in een vergiet. Doe de tonijn in een kom en prak het fijn met een vork. Als je een hele fijne tonijnsalade wilt, kun je het ook in de keukenmachine doen. Ik vind het lekker om het wat grover te laten.
Roer de ketchup en mayonaise erdoor tot je een mooie consistentie hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui ragfijn en de augurken in hele kleine blokjes. Roer dit door de tonijn. Je kunt eventueel nog wat fijngehakte olijven toevoegen als je daarvan houdt. Snijd of knip de bieslook in stukjes en roer het erdoor. Voeg dan de gerookte paprikapoeder toe. Doe er eerst een lepeltje door en proef. De smaak van de gerookte paprikapoeder moet niet overheersen maar wel goed te proeven (en te ruiken!) zijn.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.