Quiche met brie, appel en walnoten

Quiche met brie, ham en waltnoten

 

Er staan al verschillende quiches op Out mijn Keuken en er zullen er ook best nog wel wat volgen. Ik ben er namelijk nogal gek op. Je kunt er zoveel kanten mee op en ze zijn best eenvoudig te maken. Vandaag een nieuw zusje in mijn quiche kroost: een met brie, appel, ham en walnoten. Echt heerlijk! Check tijdens het bakken wel regelmatig even hoe het met de noten bovenop de quiche gaat. Voor de garing moet de oven flink heet, maar de noten kunnen daardoor wat snel verbranden. Dek de quiche af met aluminiumfolie als het te hard gaat om te voorkomen dat de noten heel donker worden en niet meer lekker zijn. Zoals je op de foto kunt zien, was ik hier rijkelijk laat mee. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Quiche met brie, ham, appel en walnoten

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Smaakvolle quiche, gevuld met brie, ham, appel en walnoten

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de stengels bleekselderij goed af, snijd de lelijke plekjes eruit en snijd ze vervolgens in halve maantjes. Hak de walnoten grof en vet de quichevorm in met boter.

  2. Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij hierin een minuut of 5 om het wat zachter te maken. Schep de bleekselderij in de vorm en doe ook de hamblokjes en driekwart van de noten erbij. 

  3. Klop vervolgens de eieren los in een ruime kom en roer de kwark en eventueel een snufje zout erdoor. Schenk dit mengsel over de bleekselderij. 

  4. Snijd de brie en de appel in plakken en leg ze dakpansgewijs over de vulling. Strooi de rest van de noten erover. Schuif de vorm ongeveer een half uur in de oven. Houd de quiche een beetje in de gaten. Als de noten dreigen te verbranden en de baktijd is nog niet voorbij, leg er dan een stukje aluminiumfolie over. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

4 comments

  1. Vandaag gemaakt heerlijke smaken maar bij mij was de quiche te nat waarschijnlijk door de bleekselderij volgende keer ga ik een andere groente proberen

    1. Uit de appel komt ook behoorlijk wat vocht Bep, daar kan het ook aan liggen. Ik adviseer je de volgende keer een laagje paneermeel over de bodem van de quiche te strooien, dat neemt heel veel vocht op dat dan niet in je deeg trekt. Werkt ook perfect bij bijvoorbeeld appeltaart.
      Esther onlangs geplaatst…Tomatensoep van geroosterde tomatenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge