Homemade Barbecue saus

sauzen barbecue saus

 

Een heerlijke zelfgemaakte barbecue saus op basis van ketchup die het bij allerlei soorten vlees heel goed doet. Maak lekker veel, want het is lang houdbaar als je het goed afsluit en in de koelkast bewaart.

In het recept hieronder lees je hoe ik het precies heb gedaan. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik het uiteraard graag!

sauzen barbecue saus

Barbecue saus

Gang: Saus
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale tijd: 20 minutes
Porties: 1 liter
Auteur: Out mijn Keuken

Een homemade barbecue saus is veel lekkerder dan saus uit een gekocht flesje.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook zonder dat het verkleurt. Doe de wat peper, zout en de chilipoeder erbij. 

  2. Doe dan de ketchup erbij en verwarm dit mee. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 10 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen. In een goed gesloten potje kun je de saus behoorlijk lang bewaren in de koelkast.

Notities

Speel naar smaak met de ingrediënten en de hoeveelheden.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge