Een heerlijke zelfgemaakte barbecue saus op basis van ketchup die het bij allerlei soorten vlees heel goed doet. Maak lekker veel, want het is lang houdbaar als je het goed afsluit en in de koelkast bewaart.
In het recept hieronder lees je hoe ik het precies heb gedaan. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik het uiteraard graag!
Barbecue saus
Een homemade barbecue saus is veel lekkerder dan saus uit een gekocht flesje.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- klein beetje worcestershire saus
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl chilipoeder
- 4 el bruine suiker
- 4 el appelstroop
- 800 ml ketchup
- 1 el mosterd
- 2 el appelazijn
Werkwijze
Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook zonder dat het verkleurt. Doe de wat peper, zout en de chilipoeder erbij.
Doe dan de ketchup erbij en verwarm dit mee. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 10 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen. In een goed gesloten potje kun je de saus behoorlijk lang bewaren in de koelkast.
Notities
Speel naar smaak met de ingrediënten en de hoeveelheden.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.