Spareribs met homemade barbecue saus uit de slow cooker

Onlangs heb ik een slow cooker kunnen testen. Hier vind je het artikel dat ik erover schreef. Ik beloofde jullie in dat artikel het recept voor slow cooker spare ribs. Het vlees wordt zo mals dat het zo van de botjes valt en het is dan nog heerlijk sappig. Ik heb ze bereid in een zelfgemaakte barbecue saus die je ook voor allerlei andere dingen kunt gebruiken. Maak lekker veel dus en bewaar wat voor latere momenten.

Het enige nadeel van de slow cooker is dat hij niet bakt. Het vlees gaart dus wel, maar er zit niet dat lekkere gebakken smaakje aan. Als oplossing daarvoor heb ik de ribs na het garen nog even ingesmeerd met wat barbecue saus en onder de grill gelegd. Heerlijk!

De recepten voor de spare ribs en de barbecue saus vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 Spare ribs uit de slow cooker

Gang:

Hoofdgerecht

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 10 hours

Totale tijd: 10 hours 10 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Als je spare ribs bereid in de slow cooker bereid worden ze boterzacht en zo mals dat het vlees zo van de botjes valt. 

Print

Ingrediënten

 • 1,2
  kilo
  spare ribs
 • 1
  liter
  barbecuesaus
  (homemade of uit een fles)
 • eventueel
  kruidenrub

Werkwijze

 1. Smeer de spare ribs eventueel in met een dry rub, een mengsel van gedroogde kruiden. Ik heb de Tex Mex mix gebruikt van Simply Spices. De bbq saus heeft voldoende smaak, dus het is niet nodig als je geen mix in huis hebt.

 2. Doe de spare ribs in de slow cooker en doe de bbq saus erbij. Bewaar een beetje saus voor later. Zet de crock-pot op 'low' en laat de ribs 8 tot 10 uur garen. 

 3. Verwarm de grill voor. Haal de spare ribs uit de slow cooker en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer ze in met het restje saus en leg ze even onder de grill tot ze bubbelen en er een gegrild randje op het vlees zit. Barbecue saus

Gang:

Saus

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 10 minutes

Totale tijd: 20 minutes
Porties: 1 liter
Auteur: Out mijn Keuken

Een homemade barbecue saus is veel lekkerder dan saus uit een gekocht flesje.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

 1. Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook zonder dat het verkleurt. Doe de wat peper, zout en de chilipoeder erbij. 

 2. Doe dan de ketchup erbij en verwarm dit mee. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 10 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen. In een goed gesloten potje kun je de saus behoorlijk lang bewaren in de koelkast.

Notities

Speel naar smaak met de ingrediënten en de hoeveelheden.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge