Testrecept: spruitjesgratin met zoete aardappel

Deze maand testte ik een vegetarisch recept uit Allerhande (nr. 11/2016) waarin een ingrediënt is verwerkt dat ik niet zo vaak gebruik: zoete aardappel. Hier in huis zijn we er niet zo weg van. We lusten het wel hoor, maar what’s the point van een aardappel die naar wortel smaakt vraag ik me wel eens af? In dit gerecht is de zoete aardappel gecombineerd met spruitjes en komijnekaas en dat leek me nou wel weer een hele lekkere combinatie. Toen ik het recept ging lezen bleek dat Allerhande hierin gebruikmaakt van kant-en-klare zoete aardappelpuree. Tsja … daar doe ik natuurlijk niet aan! Ik heb de puree dus zelf gemaakt en dat ook in het recept  hieronder verwerkt. 

Conclusie

Is het lekker? Ja! Kan het lekkerder? Ja! De smaak van het gerecht was goed (wel flink op smaak brengen met zout en peper), maar waar ik in de meeste vegetarische gerechten het vlees niet heel erg mis, mistte ik het in dit gerecht wel degelijk. Als ik dit nog eens maak, bak ik er een lekker karbonaatje bij of ik meng het pureemengsel met gebakken kipblokjes of beefreepjes. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. 

hoofdgerechten vegetarisch spruitjes gratin

Spruitjesgratin met zoete aardappel

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse pot
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Testrecept uit Allerhande 11/2016. Vegetarisch gerecht met zoete aardappel en komijnekaas

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar in ruim water met een beetje zout. Stamp de aardappelen en maak ze smeuïg met een scheutje melk en wat klontjes boter. 

  2. Kook de spruitjes een minuut of 8 en schep ze voorzichtig door de zoete aardappelpuree. Meng de bieslook erdoor. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep het spruitjesmengsel erin. Meng de geraspte kaas met de panko en strooi dit over het spruitjesmengsel. 

  3. Schuif de schaal in de oven en bak het ongeveer 20 minuten. 

Notities

Dit is een vegetarisch recept, maar als je wilt kun je er gebakken kipdijblokjes doorheen doen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge