Speculaastaart met peer

bakken - taart speculaastaart

De Sinterklaastijd heeft een geur, wist u dat? Natuurlijk wist u dat! En de geur is: speculaas! Deze taart is ideaal om dit sinterklaasweekend te maken zodat je hele huis naar Sinterklaas ruikt en hij is nog lekker ook. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!



bakken - taart speculaastaart

Speculaastaart met peer

Gang:

Patisserie
Keuken:

Hollandse pot

Voorbereiding: 20 minutes

Kooktijd: 50 minutes

Totale tijd: 1 hour 10 minutes
Porties: 8 puntjes
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker bij de koffie in de Sinterklaastijd

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de peren, halveer ze en snijd het klokhuis eruit. Wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren en bewaar ze tot je ze nodig hebt.

  2. Klop met een elektrische handmixer de boter en de amandelspijs tot een romige massa. Klop dan één voor één de eieren erdoor, blijf mixen. Klop dan de bloem erdoor en vervolgens de speculaaskruiden, een snufje zout en de jam. 

  3. Als je een samenhangend beslag hebt doe je het over in een springvorm van ongeveer 20 cm Ø. Druk de halve peren erin (rangschik ze in een kring) en zet de vorm zo'n 50 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge