Camembert uit de oven met truffelolie, tijm en rozemarijn

Een camembertje uit de oven is een prima alternatief voor een zoet nagerecht. Niet iedereen houdt nou eenmaal van zoet. Ook hiermee kun je weer heel veel kanten op. Ik heb er deze keer voor gekozen om hem op smaak te brengen met truffelolie. Ik had nog een flesje staan dat ik had meegenomen uit Griekenland, maar Albert Heijn heeft ook een olie met truffelaroma. Verder heb ik de kruiden tijm en rozemarijn gebruikt. Je kunt ook andere kruiden nemen en in plaats van truffelolie je favoriete olijfolie gebruiken. Of een scheutje witte wijn. 

Als je het kaasje serveert als onderdeel van een kaasplankje, maak er dan ook een lekkere chutney bij voor de frisheid. Deze fris pittige mangochutney bijvoorbeeld, die past er erg goed bij. Rooster wat broodjes, snijd die in kleinere reepjes of driehoekjes en dippen maar! Je kunt er ook wat rauwe groentes bij geven, bijvoorbeeld wortels of bleekselderij. 

Het uitgeschreven recept staat hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag!

 



Camembert uit de oven

Camembert uit de oven met truffelolie, tijm en rozemarijn






Gang:

Hapjes, Nagerecht
Keuken:

Frans

Voorbereiding: 5 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Heerlijk nagerecht als je geen zoetekauw bent. Ook erg lekker als dip bij de borrel.

Print

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kaas uit de plastic binnenverpakking en leg het terug in het houten doosje. Snijd in de bovenkant van de korst een ruitpatroon.

  2. Besprenkel de kaas met wat truffelolie en strooi er wat tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes over. Stop ze vooral ook in de openingen zodat de kaas de smaak goed op kan nemen. 

  3. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier (de kaas kan namelijk wat gaan lekken uit het doosje) en zet het doosje erop. Schuif de plaat in de oven en laat de kaas zo'n 15 minuten zacht en warm worden. 

  4. Rooster de boterhammen en snijd ze in 4 driehoekjes. Zet het kaasje in het midden van de tafel, geef de toastjes erbij en dippen maar! Eén kaasje is genoeg voor ongeveer 4 personen. Ben je met meer, maak dan een paar kaasjes.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge