Gado gado met rijst

 

Gado gado is van oorsprong een Indonesisch groentegerecht. In Nederland wordt meestal de variant gemaakt en gegeten die in Chinese Restaurants wordt geserveerd. Een aantal groentesoorten geserveerd met gekookt ei en satésaus. Als je er geen kroepoek bij serveert, is het geschikt voor vegetariërs. Het is een heel geschikt gerecht voor door de week, want het is snel klaar en makkelijk te maken. Het is ook niet een heel zwaar gerecht, dus je kunt het goed eten voor of na het sporten. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.



Gado gado met rijst en satésaus

Gang:

Hoofdgerecht
Keuken:

Indonesisch

Voorbereiding: 10 minutes

Kooktijd: 10 minutes

Totale tijd: 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Gado gado is een Indonesisch groente gerecht

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Sprenkel een heel klein beetje zout op de snijkanten en leg ze apart tot gebruik.

  2. Meng voor de pindasaus met de melk en de pindakaas met de ketjap en de sambal. Breng dit rustig al roerend aan de kook en blijf roeren (met een garde) tot er een dikkere saus ontstaat. Wordt de saus te dik, voeg dan nog wat water toe. 

  3. Breng een ruime pan met water aan de kook en doe er wat zout in. Haal de boontjes af en kook ze een minuut of 3. Snijd de spitskool in repen en voeg dit bij de sperzieboontjes. Kook dit nog een minuut of 3. Doe de laatste halve minuut de taugé erbij en giet het dan af. Bestrooi met wat zout. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd de zaadlijsten weg en snijd de rest van de komkommer in repen.  

  4. Schep de rijst op de borden en schep de groentes erbij. Giet er wat satésaus over en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de eieren en wat kroepoek.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

6 comments

  1. Een fantastisch recept Esther!Wil je nog meer variëren, dan passen geblancheerde bloemkoolroosjes er ook heel goed bij. Toch graag iets knapperigs erbij, maar wel vegetarisch? Dan kan je er emping bij geven. Een kleine soort kroepoek, maar dan gemaakt van gedroogde, geplette belindjonoten. Ze zijn gedroogd in zakjes te koop bij de toko. Van tevoren even bakken in de olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge