Ouderwetse huzarensalade zoals oma het maakte

bijgerechten groente/fruit bijgerechten met aardappel huzarensalade
Ouderwetse huzarensalade

Vandaag het recept voor een ouderwetse huzarensalade. Wij aten hem op Kerstavond voor de buis. Ik heb hem expres opgemaakt in de stijl van de jaren '70, compleet met blaadjes sla en paprikapoeder. Het is een ideaal recept om te gebruiken voor een buffet of als je eens een schaal eten ergens mee naar toe moet nemen. Het is even wat snijwerk, maar ingewikkeld is het verder niet. En je kunt natuurlijk ook voor een hippere opmaak kiezen. De hoeveelheid is voldoende van een man of 10. Je kunt de hoeveelheden makkelijk aanpassen door het recept te halveren of te verdubbelen.

Ouderwetse huzarensalade: het recept

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Het is niet moeilijk te maken, maar trek wel even wat tijd uit voor het snijwerk. Onder het recept vind je een knop waarmee je in één klik alle ingrediënten op je boodschappenlijstje zet. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. 

bijgerechten groente/fruit bijgerechten met aardappel huzarensalade

Huzarensalade

Gang: Bijgerecht, Buffetgerecht, Lunch
Keuken: Hollandse pot
Totale tijd: 1 hour
Porties: 10 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker ouderwetse salade voor bij een buffet of lunch

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Spoel de blokjes goed schoon een doe ze in een ruime pan met wat water en zout. Breng ze aan de kook en laat ze in een minuut of drie snel gaar worden. Doe dan de uien, azijn en suiker erbij en breng het opnieuw aan de kook. Giet het daarna af en laat het in een vergiet uitlekken en afkoelen. 

  2. Pel de hardgekookte eieren, bewaar er twee voor de garnering en hak de andere 6 in stukjes. Snijd ook een stuk of 8 augurken in kleine blokjes. 

  3. Roer de crème fraîche los met de mayonaise, de mosterd en de fijngehakte kruiden en doe er eventueel wat zout en peper door. Neem nu een grote kom en roer alle losse ingrediënten behalve de blaadjes sla en de paprikapoeder goed door elkaar. Doe dit niet te wild, anders gaan de blokjes aardappel stuk. 

  4. Leg de blaadjes sla op een mooie schaal. Schep de salade erop en garneer met de eieren, wat ingesneden augurken en bestrooi het met (gerookt) paprikapoeder. Serveer bij een buffet of een lunch met lekkere verse broodjes.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Geweldig toch die jaren zeventig recepten (of hoe je ze noemen wilt). De laatste tijd heb ik het er geregeld over met mijn dochter. Gewoon, omdat zeker lekker zijn, goed te maken, vaak niet al te ingewikkeld, maar ook trip down memory lane in zich hebben! Ik hoop hier af en toe nog eens recept te zien Esther! Oh ja, ik vind die opmaak ook zo leuk! Eigenlijk heel hip hoor!

    1. Ik zag laatst op Facebook de gesprekken erover tussen jullie. Superleuk die ouderwetse happen, maar ik vind het wel fijn als het ook nog een beetje eetbaar is ;-). Ik ga binnenkort nog eens aan de slag met een old school garnalencocktail met whiskeysaus, ook zo heerlijk jaren ’70!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge