Oosters gemarineerde kip roerbak

hoofdgerechten kip

Dat snel en makkelijk niet hoeft te betekenen dat je concessies doet aan de smaak bewijst deze heerlijke Oosterse roerbak. De enige voorbereiding die het vergt is  het op tijd in de marinade zetten van de kip. Want hoe langer de kip marineert, hoe lekkerder hij is. Verder is het een kwestie van een half uurtje en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. 

Het uitgeschreven recept staat hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 

hoofdgerechten kip

Oosters gemarineerde kip roerbak

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Botermalse gemarineerde kippetjes. Serveer met rijst.

Print

Ingrediënten

eventueel

  • groenterestjes

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes en meng dit met de marinade van de 3 sauzen. Zet dit (minimaal een uur, maar langer is beter) afgedekt weg in de koelkast.

  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de groentes in blokjes en zet klaar (met eventuele andere groentes) om te roerbakken. Ik had nog een halve zak spinazie en die heb ik erdoor gedaan. 

  3. Giet wat neutrale olie (bijv. zonnebloemolie) in een wokpan of grote hapjespan en laat dit goed heet worden. Doe dan de kip met de marinade erbij en roerbak dit tot het bijna gaar is. Doe dan de groente erbij en wok dit even mee kort en heet mee. Voeg dan de noten toe en laat die heel kort meewarmen.

  4. Schep de rijst op borden en verdeel de kip roerbak er overheen. 

Notities

Door de marinade en het kort en heet bakken blijft de kip botermals en smelt het bijna op je tong. 

koken & tafelen algemeen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge