Budget vriendelijke pasta met cervelaat, courgette en champignons

Vandaag heb ik een recept voor je waar je op vele fronten blij van wordt, als je van pasta houdt tenminste. Het is namelijk super makkelijk te maken, het is heel snel klaar en het is ook nog eens heel lief voor je portemonnee. Ik doe meestal mijn boodschappen bij Albert Heijn en ik was benieuwd hoeveel het zou schelen als je in plaats van voor A-merken kiest voor huismerken of budgetmerken. Voor dit specifieke gerecht heb ik het even voor je op een rijtje gezet. 

Prijs met A-merken:

Fusilli (De Cecco, 500 gram): €1,85
Cervelaatworst (Stegeman, 225 gram) €2,65
Champignons, 250 gram €0,86
Courgette €1,89
Roomkaas met kruiden (Boursin, 150 gram) €1,83
Totaal (4 personen) €9,08

Prijs met huismerken:

Fusilli (AH merk, 500 gram) €0,95
Cervelaatworst (AH, 250 gram) €1,89
Champignons, 250 gram €0,86
Courgette €1,89
Roomkaas met kruiden (AH, 125 gram) €1,46
Totaal (4 personen) €7,05

Prijs met budgetmerken:

Penne (AH basic, 500 gram) €0,49
Cervelaatworst (AH basic, 500 gram) €1,99
Champignons, 250 gram €0,86
Courgette €1,89
Roomkaas met kruiden (Garlan, 150 gram) €0,59
Totaal (4 personen) €5,82

Ik heb voor dit recept fusilli gebruikt, maar dat is niet te koop van het AH basics merk. Ik heb daarvoor in de plaats de basics penne in het lijstje gezet. Maakt natuurlijk voor de smaak niets uit. De keuze van merk maakt dus nog behoorlijk uit qua prijs. Nou vind ik persoonlijk de cervelaatworst van AH basics niet zo lekker, dus die zou ik niet zo snel kiezen, maar die van AH huismerk is prima. Welke keuze je ook maakt, boven een tientje voor vier personen kom je niet uit. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder terug. Enjoy!

 

hoofdgerechten pasta budget pasta

Budget vriendelijke pasta met cervelaat, courgette en champignons

Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale tijd: 15 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Snel, makkelijk, lekker en lief voor je portemonnee

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de cervelaat en de courgette in blokjes en en de champignons in kwarten.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of ruime hapjespan. Bak hierin de cervelaat een paar minuutjes aan. Voeg de courgette en de champignons toe en bak dit even kort mee. Schep het regelmatig even om.

  3. Als de pasta gaar is, giet je het af. Roer de roomkaas door de hete pasta en laat het erin smelten. Doe de pasta vervolgens bij de groente en het vlees en schep het er doorheen. Warm nog even goed door.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge