Kaassoep? Ja, het kan!

 

Ok, ik ga je uitdagen vandaag. Houd even een open mind en geef het een kans .... kaassoep. Ik houd van kaas, ik houd van soep, dus why not? Ik heb het gemaakt met kippenbouillon, maar als je een vegetarische variant wilt maken, kun je net zo goed groentebouillon nemen en de ham weglaten of vervangen door een vleesvervanger. Behalve kaas (cheddar, want die smelt mooi) zit er aardappel en groente (wortel, ui en maïs) in deze soep. Vind je hem aan het einde wat te dik, dan voeg je gewoon nog wat bouillon (of water) toe. 

Wat denk je, durf je het aan?

 



Recept kaassoep

Kaassoep

Gang:

Maaltijdsoep

Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Soep van kaas .... kaassoep!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan met de kippenbouillon, ui en wortel. Breng aan de kook en laat pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Dit duurt zo'n 10 tot 15 minuten.

  2. Smelt intussen in een andere pan de boter. Doe de bloem erbij en roer totdat de bloem de boter heeft opgenomen. Laat dit een minuut of 3 garen. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor en blijf steeds krachtig roeren met een garde. Doe er zout en peper bij en laat de saus wat indikken. 

  3. Pureer de aardappelen, wortel en ui met een staafmixer en roer vervolgens de saus erdoor. Meng goed door elkaar. Snijd de cheddar in blokjes en laat de kaas rustig smelten in de soep. Als de kaas is gesmolten roer je de maïs en de hamblokjes erdoor. 

  4. Schep de soep in kommen en serveer met bijvoorbeeld breekbrood.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge