Dagje vegetarisch: pasta met bloemkool en gorgonzola

Vegetarische pasta met bloemkool en gorgonzola

Steeds meer mensen eten minder vlees. Hartstikke goed, want onze vleesconsumptie is nogal een aanslag op onze planeet. Voor flexi- en vegetariërs heb ik vandaag een heerlijk pastagerecht, met bloemkool, tijm en gorgonzola. Mocht je geen zin hebben in een vleesloos dagje, dan kun je er natuurlijk altijd bijvoorbeeld blokjes ham of gebakken kipfiletblokjes aan toevoegen. Het is een eenvoudig gerecht, dat binnen een half uurtje op tafel staat. Enjoy!

 

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch pasta met bloemkool en gorgonzola

Vegetarische pasta met bloemkool en gorgonzola saus

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen

Vegetarisch recept

Print

Ingrediënten

eventueel

Werkwijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkoolroosjes een minuut of 5. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Breng nog een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

  2. Doe de boter en de blokjes gorgonzola in een pannetje en smelt het op middelhoog vuur. Blijft het te dik, voeg dan eventueel nog wat melk toe. Laat het niet koken!

  3. Verhit de olie in een wok of ruime hapjespan. Fruit hierin kort de knoflook (er mag eventueel ook een uitje bij). Voeg de roosjes bloemkool toe en roerbak dit een minuut of 5. Strooi de tijm erover en wat zout & peper. Voeg vervolgens de uitgelekte pasta erbij en warm het geheel even goed door. Giet de saus erover en meng het geheel goed. 

  4. Schep de pasta op borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge