Kippensoep maak ik al jaren volgens het beproefde recept van mijn moeder. Iedereen vindt het lekker, dus waarom zou je die gewoonte doorbreken? Nou, gewoon omdat je af en toe nieuwe dingen moet proberen. Soms pakt dat niet zo goed uit, maar deze kippensoep was heerlijk en deel ik daarom graag met je. Hou je niet zo van pittig, laat de pittige dingen dan vooral weg of gebruik wat minder. Remember: je kunt er altijd bij doen, eruit halen is lastiger.
Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je het maakt. Enjoy!
Pittige kippensoep met kokosmelk
Pittige kippensoep met kokosmelk en koriander
Ingrediënten
- 2 stengels citroengras (sereh)
- 2 el verse gember fijn geraspt
- sap van 2 limoenen
- 1,2 liter kippenbouillon
- 4 lente uitjes
- gekookte vlees van 1 kip
- 300 gram oesterzwemmen (of champignons)
- 400 ml kokosmelk
- 2 el vissaus
- 1 rode peper
- snufje cayennepeper
- handje korianderblaadjes fijn gesneden
Werkwijze
Doe de kip in een ruime soeppan, vul met water en 2 kippenbouillonblokjes en breng aan de kook. Laat de kip een uur pruttelen. Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes. Gebruik 1,2 liter van de bouillon voor deze soep en bewaar de rest voor later gebruik.
Kneus de stengels citroengras en verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de stengels in stukken van ongeveer 2,5 centimeter en doe ze in een ruime pan. Snijd de lente ui in ringen. Voeg de gember, het limoensap, de kippenbouillon en de lente ui toe. Breng het aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Giet de soep dan door een vergiet en gooi de stukken weg, gebruik alleen het vocht.
Voeg het kippenvlees, de kokosmelk, de paddenstoelen en de vissaus toe. Breng het aan de kook en laat een paar minuten pruttelen totdat de paddenstoelen gaar zijn. Snijd intussen de rode peper in ringetjes (verwijder de pitjes als je het niet al te pittig wilt maken). Snijd de korianderblaadjes fijn.
Breng de soep op smaak met zout, peper en cayennepeper (voeg zoveel toe als je zelf aankunt, pas een beetje op als er kinderen mee eten).
Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met de rode peper ringetjes en koriander blaadjes
Notities
Serveer met een lekker stukje brood of geef er iets verkoelends bij zoals een komkommersalade.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
2 Opmerkingen
Lijkt me heerlijk, ga ik binnenkort maken Esther.
(Koriander blaadjes staan trouwens niet bij de ingrediënten..)
Dank voor de tip Brenda, ik heb het aangepast! Laat je weten wat je van het soepje vond?
Esther onlangs geplaatst…Penne all Arrabiata met kip – recept