Andijvie stamppot maakt iedereen wel eens. Heerlijke winterkost waar ik ook soms midden in de zomer ineens zin in heb. Als je door de aardappelpuree wat geraspte kaas doet maak je het net even anders. Ik heb oude kaas gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook iets uitgeprokeners kiezen zoals bijvoorbeeld gorgonzola.
Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik het heb gemaakt. Hoe eet jij je andijvie stamppot het liefst?
Stamppot Andijvie met kaas
Stamppot andijvie kent iedereen. Wil je het net even anders maken, voeg dan wat kaas toe aan de aardappelpuree
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen
- 400 gram andijvie (gesneden)
- 250 gram ontbijtspek (in blokjes)
- 1 rookworst
- melk
- boter
- 100 gram geraspte (oude) kaas
Werkwijze
Schil de aardappelen, spoel ze schoon en doe ze in een ruime pan met water en zout. Kook ze in zo'n 20 minuten gaar.
Snijd het ontbijtspek in blokjes en bak ze uit zonder vet toe te voegen. Stamp de gare aardappelen fijn en voeg wat blokjes boter toe. Stamp goed. Voeg beetje bij beetje wat melk toe totdat je een smeuïge massa hebt. Breng op smaak met wat zout (niet teveel, want het spek en de kaas zijn ook vrij zout).
Meng de kaas door de aardappelpuree en roer totdat het is gesmolten. Meng de andijvie erdoor en vervolgens de spekjes. Warm de rookworst in heet water of in de magnetron en snijd hem in plakjes of in vier stukken.
Schep de stamppot op borden en geef er een stuk rookworst bij.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
Lekker, vandaag stond het hier ook op het menu. Wij doen er vaak nog champignons bij, smaakt ook prima!
Doe ik ook wel eens inderdaad! Lekker!!