Vegetarische schotel met cajunkruiden

hoofdgerechten vegetarisch recept vegetarische schotel met cajunkruiden

Een ovenschotel waarin je het vlees niet zult missen, echt! En mocht dat stiekem toch zo zijn, dan kun je altijd wat blokjes chorizo of gebakken kip toevoegen. De romigheid in deze schotel komt van de mascarpone en het wordt gegratineerd met Parmezaanse kaas. Cajunkruiden kun je in de meeste supermarkten krijgen. Kun je het nou niet vinden, dan kun je het ook heel makkelijk zelf samenstellen. Op vertruffelijk.nl vind je hiervoor een goed recept. 

De schotel is niet moeilijk te maken en is in een half uurtje klaar. Ook prima voor een doordeweekse dag dus!

 

hoofdgerechten vegetarisch recept vegetarische schotel met cajunkruiden

Vegetarische ovenschotel met cajunkruiden

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Heerlijk gerecht voor een vleesloos dagje. Je zult het vlees echt niet missen!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze een paar minuten in kokend water met wat zout. 

  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes en de bleekselderijstengels in gelijke stukjes. 

  3. Neem een hapjespan en verwarm hierin de boter. Fruit de ui en de knoflook erin met de cajunkruiden (pas op voor verbranding). Voeg de paprika's en de bleekselderij toe en roerbak dit een minuut of 4 mee. Strooi de bloem erover en roerbak dit een minuut of 2 mee. Doe de groentebouillon erbij (of het water met het bouillonblokje) en breng aan de kook.

  4. Roer de mascarpone er vervolgens door en voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter en doe de aardappelblokjes erin. Giet de saus erbij en strooi de rest van de Parmezaan erover. Schuif de schaal in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge