Vegetarische pasta met tuinbonen en doperwten

Recept Vegetarische pasta met doperwten en tuinbonen

 

Ik probeer regelmatig een dagje vleesloos te koken. Heel vaak levert me dat wat moppers op hier in huis want er wordt toch wel iets gemist bij zo'n maaltijd. Toen ik mijn persoonlijke keuringscommissie van kritische eters deze pasta voorzette, heb ik geen moppertje gehoord. De pasta is lekker vol van smaak en vult uitstekend. Een blijvertje dus en daarom deel ik hem graag met je!

 

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch recept vegetarische pasta

Vegetarische pasta met doperwten met tuinbonen

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Heerlijk vegetarisch pastagerecht

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op en breng het aan de kook. Doe de doperwten en de tuinbonen in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe de helft van beide groenten in een hakmolen en maal het fijn. 

  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan of wok op halfhoog vuur, snijd de knoflook fijn en fruit het even rustig aan in de warme olie. Let op dat het niet verkleurt. Voeg het erwten en bonen prutje erbij en bak dit even mee. Giet dan de room erbij en de hele bonen en erwten toe. Voeg de munt toe en warm het even mee. 

  3. Roer dan de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta in de pan met kokend water. Schep de pasta door de saus en hussel goed door. 

  4. Schep de pasta op borden en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover.

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge