Pasta met cajunsaus en Turkse worstjes (sucuk)

Romige pasta met Turkse worstjes en cajunkruiden

∴⋅∴

Dag 3 van de pastaweek en ik heb vandaag een bijzondere combinatie voor je. Toen man en ik nog kindloos in Groningen woonden haalden we regelmatig lekkers voor bij de borrel bij Basarz aan de Vismarkt in Groningen. Daar heb ik onder andere ook sucuk ontdekt, Turkse knoflookworstjes. Ineens kreeg ik er zin in en ik zag het helemaal voor me in een pastagerecht. Ik speurde op verschillende plekken in Assen of ik ze ergens kon vinden en dat lukte uiteindelijk bij Dikmen, een Turkse supermarkt in het winkelcentrum aan de Nobellaan. Ik heb het gerecht gekruid met een cajun kruidenmix, wat het geheel vrij pittig maakt. Heb je moeite met pittig eten, wees dan voorzichtig met de cajunkruiden of gebruik bijvoorbeeld alleen (gerookt) paprikapoeder en wat zout.

De pasta

Ik heb verse pasta gemaakt met de pastamachine van Philips waarover je morgen op deze plek alles leest. Je kunt natuurlijk ook gedroogde pasta gebruiken of kant en klaar verse pasta uit de supermarkt. Ik heb lange pasta genomen, maar penne is ook heel geschikt voor dit gerecht.

Het recept vind je hieronder, enjoy!

 



hoofdgerechten pasta Pasta met Turkse worst en cajun kruiden

Pasta met Turkse worst en cajun kruiden

Gang:

Hoofdgerecht

Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Bijzonder (en pittige) combinatie van Turkse worstjes (sucuk) en cajun kruiden

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout. Gebruik je verse pasta dan hoeft het maar een minuut of 3 à 4 te koken.  Snijd de paprika's in reepjes, de champignons in kwarten en snipper de ui en de knoflook. Haal het velletje van de worstjes en snijd ze in dunne plakjes. 

  2. Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan of wok en fruit hierin het gesnipperde uitje, de cajunkruiden en de knoflook op halfhoog vuur. Doe vervolgens de plakjes worst erbij en roerbak even mee. Doe dan de reepjes paprika en de champignons erin en roerbak dit ook weer even mee. Smelt vervolgens de monchou erdoor. 

  3. Giet de pasta af en spoel even af met koud water om het kookproces te stoppen. Doe de pasta dan bij de groentesaus als de monchou volledig is gesmolten. Warm alles even goed door en schep de pasta even op borden. Bestrooi eventueel nog met wat verse peterselie en serveer meteen. 

Notities

Sucuk kun je krijgen bij de Turkse supermarkt en op veel markten vind je het ook wel. Je kunt ze eventueel vervangen door salamiworstjes of chorizo.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge