Turkse tosti

recept Turkse tosti
 

Tosti's kennen we natuurlijk allemaal, maar ken je de Turkse tosti? Hij is gemaakt van Turks brood (pide) en wordt belegd met Turkse knoflookworstjes (sucuk), Turkse jonge kaas (kasar peyniri), een beetje aioli en plakjes tomaat.

 

 

Turkse tosti

Het recept

Voor de ingrediënten in dit recept moet je een Turkse supermarkt opzoeken of probeer het op de wekelijkse markt. De Turkse kaas kun je vervangen door andere jonge kaas, maar de knoflookworstjes en het brood zijn eigenlijk onvervangbaar. 



recept Turkse tosti

Turkse tosti

Gang:

Hoofdgerecht, Lunch

Voorbereiding: 15 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Heerlijke tosti van Turks brood en belegd met Turks beleg

Print

Ingrediënten

  • 1
    Turks brood
    (pide)
  • paar
    eetlepels
    aioli
  • 2
    Turkse knoflook worstjes
    (sucuk)
  • 150
    gram
    Jonge kaas
    (kasar peyniri)
  • 2
    tomaten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in kwarten en snijd de kwarten overdwars doormidden. Smeer de binnenkant in met aioli. Beleg de broodjes met plakjes kaas en plakjes sucuk. Snijd vervolgens de tomaten in plakje en verdeel deze over de kaas en worst. Vouw de broodjes dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven. 

  2. Bak de broodjes totdat de kaas mooi gesmolten is. Houd je van heel knapperig, laat het dan een minuut of 15 tot 20 in de oven. Houd van van iets minder knapperig haal ze er dan na een minuut of 10 uit. 

  3. Eet ze lekker warm en maak er een simpele salade bij.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge