∴
Cheesecake is er in allerlei vormen, maten en smaken. Ik heb daar een heel lekker (en niet al te zwaar) recept voor dat ik vast nog eens met je ga delen. De basis van cheesecake is een bodem van koekjes en een vulling op basis van roomkaas. Op basis van deze twee ingrediënten heb ik roomijs gemaakt dat erg goed lukte, want het smaakte precies naar cheesecake.
Het recept
Het was de bedoeling om een basis ijs te maken dat smaakt naar cheesecake en dat je daar dan weer allerlei variaties mee kunt maken. En dat is gelukt. Voor smaakvariaties kun je denken aan het toevoegen van (rood) fruit of bijvoorbeeld een ander soort koekjes. Laat je fantasie de vrije loop en gebruik wat je normaal ook in een cheesecake zou kunnen verwerken.
Cheesecake ijs
IJs dat net zo smaakt als een cheesecake ... echt!
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 100 ml slagroom
- 100 ml melk
- 300 gram monchou (of andere roomkaas)
- 100 gram biscuitjes bijv. digestive
- 150 gram fijne kristalsuiker
- kneepje citroensap
Werkwijze
Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen en verkruimel de biscuitjes. Als je het lekker vindt om wat grovere stukjes in je ijs terug te vinden, maak dan niet alles even fijn. Breng de melk met de room tegen het kookpunt aan. Klop intussen met een mixer de eidooiers met de suiker tot een lichtgele massa en giet het hete melkmengsel bij de eidooiers en klop het goed door elkaar.
Doe dit weer over in het pannetje waarin de melk zat en laat het rustig al roerend dikker worden. Als het mengsel vladikte heeft bereikt haal je het pannetje van het vuur en laat je het helemaal afkoelen. Om dit proces wat te versnellen kun je het pannetje in een bak koud water zetten.
Pak je mixer er weer bij en klop de roomkaas en het citroensap door de 'vla' tot een gladde massa. Roer de koekkruimels door de roomkaasmassa. Zet je ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Laat de machine een kwartier tot twintig minuten draaien en je hebt wonderschoon en heerlijk roomijs. Bewaar het tot gebruik in een afsluitbare bak in de vriezer en haal het ongeveer een kwartier voor gebruik er weer uit.
Serveer met slagroom en/of vers fruit.
Dit artikel kan affiliatelinks bevatten. Voor meer informatie daarover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl
5 Opmerkingen
Dit is geweldig! The best of both worlds 😀 Ga ik zeker een keer proberen, ben benieuwd! X
A bite of cravings onlangs geplaatst…Gevulde Regenboog Paprika’s
Prepare to be amazed 😉
Oef…lekker! 🙂 Ziet er zooooo goed uit! Mooie foto’s ook <3
Super lekker recept Esther…zelf een beetje aardbeien coulis toegevoegd en de melk vervangen met slagroom..
Dit is inderdaad een toppertje 😉
Met slagroom vast nóg lekkerder!