Hoe maak je zelf chocolade vla? Ik vertel het je!

Chocolade vla

Eet je wel eens chocolade vla uit een pak? Vast wel. Ik ben gek op chocola, maar veel dingen met een chocolade smaak kunnen mij minder bekoren. Zo ook chocolade vla. Ik vind vaak dat het maar nauwelijks naar chocolade smaakt. Een poosje geleden maakte ik zelf vanille vla en ik wilde ook een keer chocolade vla maken met een echt intense chocolade smaak. En dat is gelukt.

Het recept

Ik gebruikte voor dit recept geen chocolade maar cacao om die echte pure smaak erin te krijgen. Toen het op was kreeg ik van mijn huisgenoten het verzoek om ook eens vla van witte chocolade te maken. Dat staat dus op mijn to do lijst … dat u het even weet!

nagerechten Chocolade vla recept

Homemade chocolade vla

Gang: Nagerecht
Totale tijd: 20 minutes
Porties: 1 liter
Auteur: Out mijn Keuken

Zelfgemaakte chocolade vla met een intense chocolade smaak

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Houd ongeveer een deciliter van de melk apart en doe de rest in een pannetje met het zout. Verhit de melk. Roer intussen de maïzena, cacao en suiker goed door elkaar en giet de apart gehouden melk erbij. Kluts met een vork door, net zolang tot je een dikke pap hebt en alle melk is opgenomen.

  2. Giet nu een beetje van de hete melk erbij en kluts weer even goed door. Probeer alle klontjes weg te klutsen. 

  3. Giet het papje bij de hete melk in het pannetje en klop met een garde de laatste klontjes eruit. Breng aan de pruttel en laat een minuut of 4 rustig koken. Laat de vla daarna volledig afkoelen en roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt te staan.

  4. Giet de afgekoelde vla over in een fles op pot en bewaar tot gebruik in de koelkast. 

Notities

#outmijnkeuken

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

4 comments

  1. Heerlijk! Ik ga het zeker proberen. Zou het evt. ook met citroen lukken? Of zou de zuivel gaan schiften?

    1. De suiker vervangen lijkt me geen probleem als je dat liever gebruikt. Hetzelfde geldt voor maïzena en klopfix. Beide zijn bind/verdikkingsmiddelen op basis van zetmeel, maar aan klopfix is nog suiker (dextrose) toegevoegd en is vele malen duurder (bij AH 55 cent voor 40 gram en Duryea maizena kost 55 cent voor 250 gram), dus waarom zou je dat willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge