Pittige Oosters gekruide aardappels

pittige Oosters gekruide aardappeltjes

Aardappels zijn heel veelzijdig. Je kunt ze koken, bakken, grillen, poffen, stoven, op de barbecue gooien, in de oven bereiden, frituren, noem maar op. Iedere bereidingswijze geeft weer een heel eigen smaak. Op deze pagina vind je allerlei recepten met aardappelen. De aardappel is een beetje uit de gratie momenteel maar als je er eens wat anders mee doet dan koken of bakken, herontdek je vast zijn charme.  

Het recept

Voor dit gerecht heb ik krieltjes gekruid met onder andere gember en kurkuma, heb ik er wat pit aan toegevoegd met een groen pepertje en heb ik ze gegaard in de oven. Moet je echt eens proberen. Als je geen groene peper kunt krijgen, kun je natuurlijk ook een rode nemen. Verwijder wel de zaadjes en zaadlijsten, anders wordt het misschien een beetje too much en proef je niets meer van de aardappelen en de andere kruiden. Wil je geen verse krieltjes gebruiken, veel supermarkten verkopen ze ook voorgekookt!

bijgerechten met aardappel

Pittige aardappeltjes uit de oven

Gang: Bijgerecht
Totale tijd: 37 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Doe eens iets ander met je piepers

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Schil de aardappeltjes, spoel ze schoon en kook ze in water met zout ongeveer 10 minuten voor. Je kunt eventueel ook voorgekookte krieltjes kopen. Giet de aardappeltjes af, stoom ze droog en zet apart tot gebruik.

  2. Snipper intussen de ui, schil en rasp de gember, snijd de peper zeer fijn (zaadjes en zaadlijsten verwijderen) en snijd de koriander fijn.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui een paar minuutjes. Voeg dan de gember, de kurkuma, de Spaanse peper, de komijn en wat zout toe en bak dit al roerend even kort mee. Houd je niet zo van heel pittig, gebruik dan de helft van de groene peper.

  4. Voeg vervolgens de aardappeltjes toe. Schud de pan goed heen en weer zodat de aardappelen all over bedekt worden met de kruiden en specerijen. Bak even lekker aan, zodat de aardappelen een beetje goudbruin worden.

  5. Doe alles in een ovenschaal en schuif het ongeveer 20 minuten in de oven. Omdat krieltjes nogal van grootte kunnen verschillen moet je goed de garing in de gaten houden. Ze zijn gaar als je er met een mesje makkelijk in kunt prikken. 

  6. Bestrooi de schaal met de fijngesneden koriander en serveer met bijvoorbeeld een gegrild kippenpootje en sperziebonen. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge