Hoe maak je zelf citroen vla? Ik vertel het je!

recept citroen vla
Citroen vla

Babynieuws! De derde telg in de familie Vla is ter wereld gekomen. Zijn naam is Citroen Vla! Het was een zware bevalling, maar moeder en kind maken het uitstekend. Broer Chocolade en zus Vanille zijn erg blij met hun kleine broertje. Is het geen schatje?

Citroen vla: het recept

Ik heb een tijdje aan de precieze verhoudingen moet sleutelen. De eerste batch was veel te zuur, de tweede batch was veel te dik (smaak was wel goed) en bij de derde batch had ik de juiste verhouding te pakken. Mijn versie heeft een subtiele citroensmaak. Ben je echt een citroenliefhebber, doe er dan gerust wat meer citroensap bij. Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Enjoy!

recept citroen vla

 

 

 

recept citroen vla

Citroen vla

Gang: Nagerecht
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 1 liter
Auteur: Out mijn Keuken

De derde telg in mijn vla familie. 

Print

Ingrediënten

eventueel:

Werkwijze

  1. Spoel een pannetje om met koud water, laat het water eruit lopen maar droog de pan niet af. Het 'filmpje' water helpt voorkomen dat je melk aankoekt.

  2. Doe de melk in het pannetje en voeg daarbij het sap van 2 of 3 citroenen en een snufje zout. Voor een extra citroenig smaakje je kunt je de schillen met de melk mee warmen zodat die ook nog wat smaak afgeven. Let op: door het zuur van de citroen kan de melk wat gaan klonteren. Blijf goed roeren als dit gebeurt. Het komt uiteindelijk weer goed! 

  3. Breng de melk aan de kookt en mix intussen de eieren met de maïzena en de suiker in een aparte kom tot een luchtige massa. Giet een beetje van de kokende melk bij het maïzena mengsel en mix nog even goed door. 

  4. Haal eventueel de citroenschillen uit de melk en giet het maïzenamengsel erbij. Breng dit aan de kook en laat een minuut of 4 rustig koken en dik worden. Roer regelmatig stevig door met een garde. Als de massa de juiste dikte heeft haal je het pannetje van het vuur. 

  5. Laat het nu volledig afkoelen en roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt te staan. Doe het dan over in een mooie fles of kom en bewaar het in de koelkast tot gebruik. 

  6. Snijd de extra citroen in schijfjes. Doe de vla in een mooi kommetje en leg er een paar schijfjes citroen op.

Notities

#outmijnkeuken #omk

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Heerlijk Esther, ik kan mijn geluk niet op!! Ik ga het in bulk maken…….Nou ja, dat is wat overdreven, maar in ieder geval wel heel vaak!! Dank je wel voor het ‘uitvogelen’ van het recept………blij!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge