Recept: verse geitenkaas zelf maken, zo doe je dat!

verse geitenkaas zelf maken
Verse geitenkaas met kruiden

Houd je van geitenkaas? Dan is dit iets voor jou! Houd je niet zo van geitenkaas? Dan is dit ook iets voor jou! Deze zelfgemaakte verse geitenkaas is namelijk heel mild en vrij neutraal van smaak. Die echte geitenkaassmaak zit er wel in, maar is heel subtiel. Het is erg leuk om te doen en ook nog vrij eenvoudig. Leuk om met je (klein) kids te doen. Deze kaas is heerlijk op een geroosterd broodje met honing en walnoten. 

verse geitenkaas

Verse geitenkaas: het recept

De geitenkaas zoals die achterblijft in je kaasdoek moet nog flink op smaak gebracht worden. Gebruik hiervoor in ieder geval zout en peper. Ik heb er een kruidenkaasje van gemaakt door vers gesneden groene kruiden door het mengsel te roeren. Voor wat meer pit kun je bijvoorbeeld ook fijn gesneden rode pepers gebruiken. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je verse geitenkaas zelf kunt maken, met daaronder een knop waarmee je alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje kunt zetten. 

verse geitenkaas zelf maken

Verse geitenkaas met kruiden

Gang: Lunch
Totale tijd: 2 hours 10 minutes
Porties: 4 porties
Auteur: Out mijn Keuken

Verse geitenkaas maak je heel eenvoudig zelf. Je bent er 10 minuten mee bezig en houd rekening met 2 uur wachttijd.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Spoel een pannetje om met koud water en laat het uitdruppen. Het hele dunne laagje water dat in de pan blijft staan helpt voorkomen dat je melk aan gaat koeken. 

  2. Doe de geitenmelk in het pannetje en verwarm het. Pers de citroen uit en voeg het sap bij de hete melk. Breng rustig aan de kook. Haal het pannetje van het vuur als de melk goed geschift is. 

  3. Bekleed een vergiet met een stuk kaasdoek of een (schone) theedoek. Zet de vergiet op een pannetje en schenk de melk erin. Zet dit weg op een koele plaats (bijvoorbeeld in een kelder of koelkast) en laat het een uur of 2 staan. Het vocht sijpelt er langzaam uit en je houdt verse geitenkaas over in de kaasdoek. 

    Verse geitenkaas
  4. Hak de kruiden en met de kruiden met zout en peper door de verse geitenkaas. Proef en breng verder op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel ook nog chiliflakes voor een beetje meer pit toevoegen. 

  5. Rooster een broodje en beleg deze met wat plakjes komkommer. Smeer hierover de geitenkaas. Strooi er wat grof gehakte walnoten over en besprenkel met honing. 

    verse geitenkaas

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge