Recept | Groene Asperges met Parmaham & Parmezaan

Gestoomde groen asperges met Parmaham en Parmezaan
Groene asperges met Parmaham en Parmezaan

Voorgerechtjes hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. Het is vaak het samenvoegen van de juiste ingrediënten en klaar ben je. Dit gerechtje doet het goed als voorgerecht en is heel eenvoudig te maken. Je kunt het eventueel ook als lunchgerecht gebruiken, maar voeg dan wel wat meer asperges toe. Ik heb de asperges gestoomd voor optimaal smaak- en kleurbehoud, maar je kunt ze ook gewoon koken. 

Asperges met Parmaham en Parmezaan

Groene asperges met Parmaham en Parmezaan

Hoe ik dit gerechtje heb gemaakt staat hieronder uitgeschreven. Daaronder vind je een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Asperges met Parmaham en Parmezaan

Gestoomde Groene Asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas

Gang: Voorgerecht
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker voorgerechtje

Print

Werkwijze

  1. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en leg ze in een stoommand. Breng wat water aan de kook en zet de stoommand in de pan. Stoom de asperges een minuut of 10 tot 15. Je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken. Heb je geen stoommand, kook de asperges dan gewoon in water.

  2. Leg op ieder bord 3 plakken Parmaham en verdeel over ieder bord 4 asperges. Schaaf met een dunschiller schaafsel van de Parmezaanse kaas en verkruimel het erover. Giet in een dus straaltje wat Balsamico azijn over het gerecht. Serveer direct.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge