Recept | Vegetarische quiche met tomaten en olijven

Vegetarische quiche met tomaten en oliijven
Vegetarische quiche met tomaten en olijven

Soms zie je iets op een plaatje of in een winkelstraat wat niet uit je hoofd wil verdwijnen totdat je er iets mee doet. Ik liep laatst langs een bakkerij waar een quiche in de vitrine lag die er zo mooi uitzag dat ik dat graag wilde proberen te benaderen. In de quiche zaten tomaten en groene olijven en chorizo. Heerlijk en daar heb ik een vegetarische variant op gemaakt. 

Vegetarische quiche met tomaten en olijven

Vegetarische quiche met tomaten en zwarte olijven: het recept

Voor deze quiche heb ik het quichedeeg van Tante Fanny gebruikt, dat in de Foodybox zomer zat. Je kunt natuurlijk ook zelf deeg maken of bladerdeeg gebruiken. Ik moet wel zeggen dat ik bijzonder te spreken ben over dit deeg. Hij is zelfs al rond van vorm, dus je hebt er bijzonder weinig werk van en het is heel erg lekker. Neem verder mooie sappige tomaatjes, dat komt de smaak echt ten goede! Hieronder heb ik uitgeschreven hoe ik deze taart heb gemaakt. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is. Enjoy!

Vegetarische quiche recept

Vegetarische quiche met tomaten en olijven

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Verder nodig

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op  200°C. Vet de Quichevorm in met wat boter. Ik gebruik altijd graag een quichvorm met een losse bodem want dan krijg je de taart er het mooist uit. 

  2. Bekleed de vorm met het deeg of met bladerdeeg (eerst laten ontdooien) en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met wat paneermeel (dat neemt het vocht uit de tomaten deels op en dat voorkomt een natte bodem)

  3. Doe de eieren met de monchou en de geraspte kaas in een kom en klopt het goed door elkaar. Laat de olijven uitlekken en was en droog de tomaten. Verdeel de tomaten en de olijven over de bodem van de taart.

  4. Schenk het kaasmengsel over de tomaten en verdeel het mooi over de gehele bodem. Schuif de vorm in de oven en laat het in ongeveer een half uur goudbruin bakken. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge