Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zondag 29 mei: Roodbaarsfilet met gebakken aardappelen en snijbonen

Aardappelen, groente en roodbaarsfilet

AGV Aardappels, groente en vle ... eehh vis!

Deel 2 van het overwinnen van mijn afkeer van zelf vis fileren. Eerder fileerde ik al een rode mul voor bij deze risotto. Voor deze maaltijd ging ik aan de slag met roodbaars. Ik riep heel stoer: "nee hoor, dat doe ik zelf wel" toen de visboer vroeg of hij hem even schoon moest maken *slik*. Roodbaars Goed, roodbaars dus. Roodbaars is …

Meer lezen.

---

Maandag 30 mei: Spanje op je bord

Paella

Paella met kip, chorizo en garnalen

Paella is een Spaans rijstgerecht dat per regio weer andere ingrediënten bevat. Wat dat betreft zijn het net Italianen. De rijst wordt, net als bij het Italiaanse broertje risotto, gegaard in bouillon. Vaak zit er kip en vis in en vaak ook mosselen en garnalen. Deze versie vindt eigenlijk iedereen lekker en eet er iemand mee die niet van vis …

Meer lezen.

---

Dinsdag 31 mei: een traditioneel Engels dessert

Eton Mess

Eton Mess met rabarber

Eton Mess is een traditioneel Engels nagerecht dat bestaat uit laagjes van aardbeien, room en meringue en dat geserveerd werd op Eton College tijdens de jaarlijkse cricket wedstrijd tegen de leerlingen van Harrow School. Het gerecht bestaat al sinds de Negentiende Eeuw. Het woord mess duidt waarschijnlijk op het slordige voorkomen van het gerecht. Het wordt ook wel met banaan …

Meer lezen.

---

Woensdag 1 juni: probeer eens eendenborst

Eendenborst in de pan gebakken

Eendenborst in de pan gebakken

Eend is één van mijn favoriete vleessoorten. Het is sappig, mals en het heeft veel smaak. Ik heb het jaren geleden ontdekt op vakantie in Frankrijk. Ik keek toen trouwens ook mijn ogen uit in de Franse hypermarché waar we onze boodschappen deden. Inmiddels zijn onze supermarkten ook een stuk beter gesorteerd, maar zoals ze dat in Frankrijk doen ... …

Meer lezen.

Ook op woensdag: Gigli met Parmaham en asperges, met een leuke winactie. Je kunt nog meedoen!

Gigli met Parmaham & asperges + Het Pastaboek WINACTIE!

Gigli met Parmaham & asperges + Het Pastaboek WINACTIE!

≈W i n a c t i e ≈Ik kijk regelmatig naar filmpjes op Jamie Olivers Food Tube Kanaal. Vakmensen die dingen simpel uitleggen en doable maken, ik houd d'r van! Het Pastaboek is het vierde boekje uit een serie kookboekjes die is samengesteld door de mensen van Jamies Food Tube Kanaal. Deze is gemaakt door mijn Italiaanse kookheld: Gennaro Contaldo. …

Meer lezen.

---

Donderdag 2 juni: pakjesvrije nasi, kan dat? Ja, dat kan!

Nasi

Nasi zonder pakjes en zakjes

Het enig waar ik nog wel eens een pakje voor gebruik, is nasi. Maar eigenlijk is dan natuurlijk helemaal niet nodig. Als je de kruiden (en dat zijn er eigenlijk maar twee) los koopt en zelf je eigen smaak volgt, wordt je nasi veel lekkerder, want je stemt het volledig af op je eigen smaak. De kruiden die je nodig …

Meer lezen.

---

Vrijdag 3 juni: doperwtensoep op basis van zelfgemaakte groentebouillon

Doperwtensoep

Doperwtensoep

Deze snelle, makkelijke en zeer smakelijke soep kan prima dienen als voorgerecht bij een diner. Hij vult best, dus geef niet te grote porties. De soep kan ook heel goed als lunch gegeten worden, met een kaasstokbroodje uit de oven bijvoorbeeld. De soep heeft een wat zoetige smaak door de doperwten. Je kunt hem wat pittiger  maken door bijvoorbeeld wat …

Meer lezen.

Verse Groentebouillon

Verse groentebouillon

Het gebruiken van bouillonblokjes was er bij mij behoorlijk ingesleten, moet ik eerlijk toegeven. Het is natuurlijk ook wel heel erg makkelijk en geeft meteen smaak. Bovendien kun je het lang bewaren en neemt het niet veel ruimte in in mijn (koel)kast, waar ruimte standaard een schaars goed is.Een tijd geleden zag ik een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een heerlijke knapperige sesamkip

• zelfgemaakte kippenbouillon

• een bijzonder ontbijtje: eggs benedict

• bami met kipsaté en pindasaus

• en aan het einde van de week een review van een bijzonder boek, waarvan ik een aantal exemplaren weg mag geven van de uitgever!

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl