Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Pulled Pork (uit de slowcooker)

Pulled Pork (uit de slowcooker)

Pulled Pork uit de slowcooker In de slowcooker wordt het vlees boterzacht. 1 kilo schouderkarbonade200 ml water75 ml wittewijnazijn2 tl gerookt paprikapoeder2 uien5 teentjes knoflook250 ml barbecuesaus (uit fles of zelfgemaakt)1 el dijonmosterd4 el donkerbruine basterdsuiker3 tl gedroogde tijm2 el olijfolie2 tl cayennepaperVoor de sausbraadvocht uit de slowcooker3 el donkerbruine basterdsuiker2 tl dijonmosterd Snijd de uien in stukjes van ongeveer …

Lees hier verder ...

---
Aardappel-truffel gratin

Aardappel-truffel gratin

Ook deze maand heb ik meegedaan aan de foodblogswap tussen verschillende foodbloggers. Deze maand mocht ik iets maken van de blog duizenden1dag en iets kiezen viel nog niet mee. Op de site staan namelijk heel veel en hele lekkere recepten! Toen ik de indexlijst langs ging viel mijn oog wel onmiddellijk op de aardappelgratin met truffel omdat ik met Kerst …

Lees hier verder ...

---
In the Spotlight: Magimix Cook Expert - kennismaken

In the Spotlight: Magimix Cook Expert - kennismaken

In november bezocht ik het All you Need is Food event in Zaandam. Een erg leuk evenement waar heel veel producten op culinair gebied werden getoond en waar je kon proeven, proberen en praten met de makers en verkopers ervan. Fantastisch om zoveel enthousiaste en gepassioneerde mensen te ontmoeten met dezelfde liefhebberij als jij: eten en koken. Ik sprak onder …

Lees hier verder ...

---
Borrelbrood of gevuld brood bij een kopje soep

Borrelbrood of gevuld brood bij een kopje soep

  Gisteren gaf ik jullie mijn recept voor tomatensoep van geroosterde tomaten. Daarbij aten wij een lekker gevuld brood dat prima past bij een soepdag en dat heel makkelijk te maken is. Je kunt hier naar hartenlust mee variëren. Neem bijvoorbeeld andere kruiden, andere kaas of een ander soort brood en probeer uit wat je lekker vindt.  Het uitgeschreven recept …

Lees hier verder ...

---
Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Als je soep wilt eten is het natuurlijk hartstikke makkelijk om een zak of blik open te trekken. Opwarmen en eten maar. Sommige soepen in zak of blik zijn ook helemaal niet onsmakelijk, dus why not? Ik ben niet van de anti kant-en-klaar maffia, maar ik ben wel een grote voorstander van zelf maken. Er zit iets moois in het …

Lees hier verder ...

---
Een korte terugblik op 2016

Een korte terugblik op 2016

Het is eerste Kerstdag. Heel veel mensen staan vandaag te zwoegen in de keuken om vanavond een bijzonder diner op tafel te kunnen zetten. Ik kan alleen maar hopen dat je niet teveel hooi op je vork hebt genomen en dat het vooral een leuke en gezellige dag is. Want zeg nou zelf, daar gaat het uiteindelijk toch om? Zelf heb …

Lees hier verder ...

---
Glühwein - bereiding in de pan of in de slowcooker

Glühwein - bereiding in de pan of in de slowcooker

Glühwein Glühwein uit de slowcooker (kan ook in een gewone pan bereid worden) 500 ml heet water1 el suiker1 fles rode wijn250 ml port1 kaneelstokje1 tl kruidnagels5 steranijs1 sinaasappel of 3 mandarijnen (in partjes)evt. honing en extra suiker om verder op smaak te brengenevt. nootmuskaatevt. citroensap Doe het hete water in de binnenpan van de slowcooker zet hem op high …

Lees hier verder ...

---
Keessoufflé: kaassoufflé met kaas van kees

Keessoufflé: kaassoufflé met kaas van kees

Vorige week schreef ik al iets over de Kaas van Kees. Ik had er een lekkere tosti mee gemaakt. Het recept vind je hier terug. Vandaag vind je hier het recept voor een heerlijke kaassoufflé, ook gemaakt met kaas van Kees. Een keessoufflé dus eigenlijk. Neeeee, het is niet zo'n gefrituurde snackbarhap, maar zo'n prachtig gerezen en luchtig Frans bijgerecht …

Lees hier verder ...

---
In the spotlight: Bladerdeegbakjes met hertenragout - AH Feest Favoriet

In the spotlight: Bladerdeegbakjes met hertenragout - AH Feest Favoriet

Nog drie dagen en dan is het kerst. Ik lees en hoor op allerlei plekken over kerststress. De gezelligste tijd van het jaar wil in veel huizen nog wel eens wat spanning opleveren. Familiestress of kookstress. Ik roep altijd: neem niet teveel hooi op je vork. Maak iets waarvan je zeker weet dat je het kunt en waarvan je zeker …

Lees hier verder ...