Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 25 juni:

Frikadelbroodje

Frikadelbroodje

Op zoek naar een lekkere snack? Maak eens een frikadelbroodje! Een gegarandeerde hit bij kids, pubers en iedereen die puber+ is.   Ik vond het recept op de blog Es' Factory en het viel hier in huis enorm in de smaak. Voor 4 broodjes: vier plakjes bladerdeeg vier ovenfrikadellen currysaus beetje melk klein beetje bloem Laat vier plakjes bladerdeeg ontdooien. Strooi …

Meer lezen.

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 26 juni:

Witlofstamp met noten en gestoofde speklap

Witlofstamp met noten en gestoofde speklap

Witlof kun je op allerlei manieren eten, maar het leent zich ook heel goed voor een stamppotje. Zonder het speklapje heb je een heerlijke volwaardige vegetarische maaltijd. Voor 4 personen heb je nodig: een kilo kruimige aardappelen scheut olijfolie 4 speklappen 2 grote uien 4 el honing 2 takjes tijm 125 gram crème fraîche klontje boter scheutje melk 600 gram …

Meer lezen.

---
Foodies juli 2016

Foodies juli 2016

Iedere maand een moment om naar uit te kijken: de dag dat het nieuwste nummer van Foodies weer op de mat ligt. Het julinummer staat volledig in het teken van de zomer en de prachtige cover straalt dat aan alle kanten uit. Ik moet erg lachen om het voorwoord van hoofdredacteur Joachim Hilhorst, die in Rome de beste ijsadresjes afging. …

Meer lezen.

---

Maandag 27 juni:

Tagliatelle Alfredo met tomaat en doperwten

Tagliatelle Alfredo met tomaat en doperwten

Pasta Alfredo is een pastagerecht dat rond de Eerste Wereldoorlog werd bedacht door Alfredo di Lelio. De enige ingrediënten: pasta (fettuccine), boter en Parmezaanse kaas. In Italië wordt pasta Alfredo geen pasta Alfredo genoemd, maar gewoon pasta met boter en Parmezaanse kaas. Maar dan natuurlijk in het Italiaans: pasta al burro e parmigiono ... ahum! De naam pasta Alfredo is ontstaan …

Meer lezen.

---

Dinsdag 28 juni:

Pesce al Cartoccio - Vis in een papieren pakketje

Pesce al Cartoccio - Vis in een papieren pakketje

Voor deze vispakketjes kun je allerlei soorten vis gebruiken. Ik heb deze keer schol gebruik, omdat ik dat een heel lekker visje vind. Je kunt ook prima zeebaars, tong of sardines nemen. De vis moet een citrussmaak kunnen verdragen, dat is eigenlijk het belangrijkste waar je bij de keuze van je vis op moet letten. Voor vier personen heb je …

Meer lezen.

---

Woensdag 29 juni:

Balsamico champignons

Balsamico champignons

Op zoek naar een bijzonder voorgerechtje? Dan is dit iets voor jou! Eenvoudig te maken en bijzonder smakelijk. Het past overigens ook prima op een antipasti schaal of het kan dienen als bijgerechtje tijdens een diner. Serveer er een lekker geroosterd broodje en wat gezouten boter bij. Voor 4 personen heb je nodig: 500 gram kastanje champignons 1 rode peper …

Meer lezen.

---

Donderdag 30 juni: 

Quiche met krab

Quiche met krab

Quiches zijn heel handig bij een dinertje. Je zet ze in de oven als je aan het voorgerecht begint en je kunt na het voorgerecht zo door met het hoofdgerecht. Je kunt ze ook prima al bijgerecht serveren. Of als lunch ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze krabquiche heb ik geserveerd met een groene salade met vinaigrette en wat krabvlees …

Meer lezen.

---

Vrijdag 1 juli:

Culinaire cadeautips juli 2016

Culinaire cadeautips juli 2016

Ken je dat? Iemand vraagt je: 'wat wil je eigenlijk hebben voor je verjaardag?' en jij valt stil... Herkenbaar? Ieder jaar neem ik me vlak na mijn verjaardag weer voor om een lijstje te maken van alle dingen die ik tegenkom en leuk vind om als cadeautje te vragen. Ieder jaar komt er weer niks van, maar vanaf nu ga …

Meer lezen.

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade - Testrecept Allerhande juni '16

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade - Testrecept Allerhande juni '16

In het juninummer van Allerhande staat weer heel veel lekkers. Als testrecept heb ik deze maand uitgekozen: Aziatische Garnalenomelet met Wortel-Sesamsalade. Makkelijk en snel belooft het recept. Logisch, want er wordt gebruikgemaakt van voorgesneden groente. Ingrediënten voor 4 personen: 6 eieren 3 el zoete chilisaus 5 el sesamolie 400 g roerbakmix 200 g wokgarnalen met knoflook 2 el bosuitjes 1 …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

•  zelf een lekkere groene pesto maken en een pasta gerecht met die pesto

• pommes duchesse

• een Mexicaans taco feestje

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder