Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 9 juli:

Quiche met gerookte makreel, boereneitjes en dragon

Quiche met gerookte makreel, boereneitjes en dragon

Dit recept stond in Foodies Magazine van juli 2016. Een uitgebreide review over dit nummer vindt je hier. Het nummer staat vol met heerlijke recepten, maar deze sprong er echt uit voor mij en heb ik gemaakt op dezelfde dag dat Foodies op mijn deurmat lag. Ik ben gek op makreel en vond het verwerken van makreel in een quiche …

Meer lezen.

---
Allerhande Maaltijdbox - review

Allerhande Maaltijdbox - review

Maaltijdboxen zijn er tegenwoordig te kust en te keur. Dit was mijn eerste ervaring met een maaltijdbox en ik sta er dus volledig onbevooroordeeld in. Aan de andere kant: dit is dan natuurlijk ook mijn enige ervaring met een maaltijdbox, dus vergelijken met boxen van andere merken kan ik niet. De Allerhande Maaltijdbox is recent wel als beste getest door …

Meer lezen.

---

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 10 juli:

Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

Deze muffins zijn niet zoet en kunnen dus  heel goed gegeten worden bij de lunch of het ontbijt. Maar ook bij de thee of koffie zijn ze heerlijk. Ze zijn gemaakt met honing in plaats van suiker en plantaardige olie in plaats van boter. Het vruchtvlees van de pompoen zorgt voor een smaakvolle, vochtige kruimel. Voor 12 stuks: Plantaardige olie …

Meer lezen.

---

Maandag 11 juli:

Sinaasappel panna cotta

Sinaasappel panna cotta

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië. Er zijn heel veel versies van panna cotta en je kunt er eigenlijk iedere smaak aan geven die je zelf maar wilt. Dit recept is van Joop Zwiep van Kookatelier Joop Zwiep en heeft als bijzondere ingrediënten sinaasappelsap, Griekse yoghurt en zwarte peper. Het recept is vrij groot …

Meer lezen.

---

Dinsdag 12 juli:

Nostalgie: Hangop met aardbeien-beschuitjes

Nostalgie: Hangop met aardbeien-beschuitjes

In Foodies Magazine van juli 2016 staat een verhaaltje over de Wannée, kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Ik heb ooit een exemplaar van mijn schoonmoeder gekregen en ik sla hem er nog regelmatig op na. Bij het artikel staat het recept voor hangop met aardbeien-beschuitjes en daarvan ging mijn hart sneller kloppen. Ik herinner mij een logeerpartij bij mijn oma in …

Meer lezen.

---

Woensdag 13 juli:

Klassieke spaghetti Carbonara

Klassieke spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is een heel bekend pastagerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het gemaakt werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor het maken van houtskool. Carbonara betekent 'van de kolenbrandersvrouw'. Het is niet moeilijk te maken en het is snel klaar. Zet wel alles klaar zodat je in één …

Meer lezen.

---

Donderdag 14 juli: 

Review: Altijd ijs - Marleen Visser + recept bosvruchtenpulp ijsjes

Review: Altijd ijs - Marleen Visser + recept bosvruchtenpulp ijsjes

Altijd IJs is geschreven door ijs-lover Marleen Visser en het biedt ijsrecepten voor ieder seizoen. Want waarom zou je het eten van dit heerlijke koude goedje beperken tot alleen warme dagen? Het boek Het boek begint met wat achtergrond over Marleen en daarna volgt een uitleg over hoe je dit boek het beste kunt gebruiken en een hoofdstukje over 'benodigdheden'. …

Meer lezen.

---

Vrijdag 15 juli:

Coq au Vin

Coq au Vin

Coq au Vin is een traditioneel Frans gerecht dat heerlijk is met aardappelpuree en bijvoorbeeld snijboontjes. Ik heb er deze keer geroosterde aardappelen bij gegeven, met wat zelfgemaakte mayonaise. Ingrediënten voor 4 personen: 8 kipdijfilets of 4 kipdij en 4 drumsticks zout & peper 75 gram mager gerookte spek 2 sjalotten 2 tenen knoflook 1 winterwortel 1 doosje kastanje champignons …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een heerlijke kaasfondue

• zelfgemaakte granola

• een nachoschotel

• en bijzonder honing/pistache ijs

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder