Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 23 juli:

Pistache-honing schepijs

Pistache-honing schepijs

Voor het maken van dit bijzondere ijs, heb je een ijsmachine nodig. Je kunt het qua prijs voor een ijsmachine zo gek maken als je zelf wilt, maar een gewone simpele huis-tuin-en-keuken ijsmachine heb je al voor rond de € 50,--. Ik heb een oudje van Philips, die zo langzamerhand wel aan vervanging toe is, maar hij maakt (met enige …

Meer lezen.

Magimix Le Glacier 1.1 IJsmachine - product review

Magimix Le Glacier 1.1 IJsmachine - product review

Terwijl ik dit schrijf schijnt buiten uitbundig de zon. De zomer lijkt eindelijk begonnen! De ideale tijd voor lekker verkoelend ijs. Nou hebben we hier in de buurt niet te klagen over goede ijssalons met smaken te over, maar ik maak ijs heel erg graag zelf. Zo weet ik precies wat erin gaat en bovendien is het ontzettend leuk om …

Meer lezen.

---

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 24 juli:

Pasta met mascarpone truffelsaus

Pasta met mascarpone truffelsaus

Uit nieuwsgierigheid kocht ik laatst dit potje truffel-paddenstoeltapenade. Als je van truffel houdt is dit echt een schot in de roos. Ik heb het laatst door deze kaasfondue gedaan en ik heb het op een toastje geproefd. De smaak en geur van truffel is wat mij betreft één van de lekkerste geuren en smaken die er bestaan. Ik ben al jaren …

Meer lezen.

2 x IJs - mangosorbet en citroenijs

2 x IJs - mangosorbet en citroenijs

Als de zon gaat schijnen krijg ik als vanzelf zin in ijsjes. Hier in de buurt hebben we niet te klagen over goede ijssalons die lekker ijs maken in allerlei soorten en maten. Toch vind ik het leuk om het af en toe zelf te maken. Het geeft een aangenaam soort voldoening. Deze twee ijssoorten heb ik gemaakt in de Magimix …

Meer lezen.

---

Maandag 25 juli:

Misosoep met zoete aardappel en sesam/gember garnalen

Misosoep met zoete aardappel en sesam/gember garnalen

De basis voor deze heerlijke en pittige misosoep is zoete aardappel en misopasta. Zoete aardappel wordt inmiddels in iedere supermarkt verkocht, maar misopasta is misschien wat lastiger te vinden. Misopasta Misopasta bestaat uit gefermenteerde sojabonen, zout en vaak ook granen. De unieke, intense smaak van misopasta ontstaat door het fermentatieproces en de smaak wordt ook wel gezien als de vijfde basissmaak, …

Meer lezen.

---

Dinsdag 26 juli:

Spaghetti & meatballs

Spaghetti & meatballs

De gehaktballetjes zijn gemaakt met Parmezaanse kaas. Dit geeft een hoop extra smaak aan de balletjes die versterkt wordt door een heerlijke tomatensaus. Dit recept is perfect om te maken voor grote groepen. Ik geef hier de ingrediënten voor vier porties, maar dit is makkelijk te verdubbelen of te verdrievoudigen. Serveer bij grotere groepen de saus en de pasta apart …

Meer lezen.

Foodblogswap: geitenkaashapjes met honing uit de oven

Foodblogswap: geitenkaashapjes met honing uit de oven

Als verse foodblogger deed ik deze maand voor het eerst mee aan een foodblogswap. Foodblogswap? Ja! Dit houdt in dat je een blog toegewezen krijg waarvan je iets moet maken en dat recept zet je dan op je eigen blog, met je eigen verhaaltje en foto's erbij natuurlijk. Iemand anders maakt iets van jouw site en schrijft daar dan weer …

Meer lezen.

---

Woensdag 27 juli:

Quiche met spinazie & brie

Quiche met spinazie & brie

Een quiche of hartige taart is makkelijk te maken en je kunt er goede sier mee maken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variatie is voor een vleesloos dagje of voor full time vegetariërs. Echt lekker. Wel stevig kruiden, anders smaakt hij wat vlak. Ingrediënten voor een vierpersoons quiche 7 plakjes deeg voor hartige taart 2 el olijfolie 2 …

Meer lezen.

---

Donderdag 28 juli: 

Fluweelzachte homemade gnocchi

Fluweelzachte homemade gnocchi

Gnocchi (spreek uit: njokkie) is er in twee soorten: van tarwe en van aardappel. Gnocchi van tarwe lijkt het meest op traditionele pasta en die van aardappel is fluweelzacht, zeker als je Parmezaanse kaas in verwerkt, zoals in dit recept. Je kunt gnocchi ook heel goed kant en klaar kopen, deze van het merk De Cecco is bijvoorbeeld bij Albert …

Meer lezen.

---

Vrijdag 29 juli:

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella

De Italiaanse keuken gaat voornamelijk over eerlijke, verse en simpele ingrediënten die los van elkaar al heerlijk zijn, maar die gecombineerd ineens iets bijna magisch vormen. Als je zorgt voor een goede kwaliteit ingrediënten kan het niet misgaan. Dit vegetarische gerecht bevat de klassieke combinatie van tomaten, basilicum en mozzarella. Voor 4 personen: 3 el extra vergine olijfolie 1 middelgrote ui …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een nieuw lijstje met culinaire cadeautips

• een borrelhapje dat het altijd goed doet: gevulde eieren

• een heerlijke aardappelsalade

• en oer Hollands: andijviestamppot

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder