Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Recept basisbereiding mosselen

Basis bereiding mosselen

Ga je morgen nog naar de markt? Neem dat eens een lading mosselen mee. Of ga even langs je visboer. Heb je grote eters? Reken dan een kilo per persoon. Voor iets kleinere eters reken je 750 gram per persoon. Ik laat je vandaag een basis bereidingswijze zien waar je verder zelf op kunt voortborduren, met andere groentes en kruiden. …

Lees hier verder ...

---
recept homemade pindakaas

Magimix Cook Expert deel 4: de foodprocessor + recept homemade pindakaas

  In deel vier van mijn serie over de Magimix Cook Expert ligt de focus op de foodprocessor, want dat is het apparaat namelijk ook gewoon. Nou ja, gewoon ... wel een hele krachtige en veelzijdige. Standaard krijg je bij de Cook Expert (los van de RVS kom, de stoomschaal en de eiwitklopper) namelijk een volledig uitgeruste foodprocessor. Hij wordt …

Lees hier verder ...

---
Andijvie stamppot

Andijvie stamppot à la Out

Andijvie stamppot maakt iedereen wel eens. Heerlijke winterkost waar ik ook soms midden in de zomer ineens zin in heb. Als je door de aardappelpuree wat geraspte kaas doet maak je het net even anders. Ik heb oude kaas gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook iets uitgeprokeners kiezen zoals bijvoorbeeld gorgonzola.  Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik het …

Lees hier verder ...

---
Pittige kippensoep

Pittige kippensoep met kokosmelk

  Kippensoep maak ik al jaren volgens het beproefde recept van mijn moeder. Iedereen vindt het lekker, dus waarom zou je die gewoonte doorbreken? Nou, gewoon omdat je af en toe nieuwe dingen moet proberen. Soms pakt dat niet zo goed uit, maar deze kippensoep was heerlijk en deel ik daarom graag met je. Hou je niet zo van pittig, …

Lees hier verder ...

---
Pasta met kip, champignons en knoflook

Pasta met kip, knoflook en champignons

Voor de maandag vandaag een snel, makkelijk maar smaakvol recept. Pasta met champignons, kip en Provençaalse kruiden. Ga je voor een dagje zonder vlees, laat de kip dan weg en voeg wat meer champignons toe. In plaats van champignons kun je ook andere paddenstoelen nemen. De meeste soorten combineren goed met Provençaalse kruiden. Je kunt er eventueel nog wat kaas …

Lees hier verder ...

---
Spinazie taart

Hartige taart met spinazie

Spinazie leent zich uitstekend voor gebruik in hartige taarten. Voor deze taart heb ik het gecombineerd met hütenkäse en wat Parmezaan. De eieren zorgen voor de stevigheid van de vulling. Meestal gebruik ik voor hartige taarten diepvries bladerdeeg, maar deze keer heb ik verse gebruikt. Albert Heijn verkoopt het van eigen merk op rol, maar andere supermarkten hebben het ook. …

Lees hier verder ...

---
Teriyaki zalm

Teriyaki zalm met noedels en peultjes

  Soms gooi je een beetje van dit en een beetje van dat bij elkaar en als je het dan proeft ... WAUW! Dit was zo'n keer. Dochter verzocht 'iets met zalm' en ik had zin in iets Oosters. In mijn hoofd gaat dan van alles draaien. Ik wilde teriyaki zalm maken, maar wat zou ik daar eens bij verzinnen? …

Lees hier verder ...