Header

Hi! 

De afgelopen week is voorbij gevlogen! Ik heb maandag met belangstelling de ophef gevolgd rond de dames van Green Happiness. Persoonlijk heb ik niet zoveel met voedselhypes en spreekt het boek dat ik deze week in "In the spotlight" besprak mij veel meer aan. Beweringen die gedaan worden op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek landen bij mij nou eenmaal beter en ik ben geneigd daar meer waarde aan te hechten. Mocht je het gemist hebben, hieronder staat (bij donderdag) nog een directe link naar het artikel.

Verder heb ik lekker veel in de keuken gestaan en heb ik geëxperimenteerd met meringues en kleurstof. Gezond? Nee! Lekker? Ja! Met mate mensen, met mate ... ;-)

Het resultaat van dit experiment laat ik binnenkort zien op mijn blog.

Fijn weekend!

greetz,
Esther

---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 17 september:

Lauwwarme salade van geroosterde groente

Lauwwarme salade van geroosterde groente

Met deze heerlijke lauwwarme salade van geroosterde groentes kun je veel kanten op. Ik ben gek op geroosterde courgettes en als je een gele en een groene neemt, ziet het er ook nog heel mooi uit. Verder kun je er eigenlijk bij doen wat je zelf wilt. Ik heb een rode paprika genomen, maar je kunt ook kiezen voor een …

Meer lezen.

---

Zondag 18 september:

Pastaschelpen gevuld met ricotta in tomatensaus

Pastaschelpen gevuld met ricotta in tomatensaus

Een van mijn favoriete kookboeken is Nieuwe Klassiekers van Donna Hay. De recepten zijn goed te doen en passen helemaal bij mijn smaak. Bovendien is de fotografie in het boek prachtig, echt een pareltje! Dit recept van gevulde pasta komt uit dit boek. Ik heb er wel wat aan gesleuteld. De veranderingen In het originele recept wordt 250 ml kippenbouillon …

Meer lezen.

---

Maandag 19 september:

Vijgen met geitenkaas uit de oven

Vijgen met geitenkaas uit de oven

Vijgen groeien aan de vijgenboom (ficus carica) en het zijn één van de oudst bekende vruchten. Verse vijgen kun je met schil en al eten. Als ze niet meer zo heel vers zijn, wordt de schil wat taai en kun je ze beter schillen. De schil heeft een paars/violette kleur en het zoete vruchtvlees heeft een mooie roze/rode kleur. Het is een …

Meer lezen.

---

Dinsdag 20 september:

Rösti van aardappel, wortel en kaas

Rösti van aardappel, wortel en kaas

  Rösti is een Zwitsers aardappel bijgerecht. De originele rösti wordt gemaakt met alleen geraspte aardappelen. Je kunt hiervoor het beste de kruimige variant nemen. Er worden inmiddels verschillende variaties op de klassieke rösti gemaakt. Deze is met winterwortel en kaas, maar je kunt ook denken aan spekjes, appel of ui.  Het bakken van de rösti Het spannende van het bakken van een rösti is: hoe zorg je …

Meer lezen.

---

Woensdag 21 september:

Hele bloemkool uit de oven

Hele bloemkool uit de oven

Als je bloemkool op tafel zet, ben je snel geneigd het gewoon te koken en te serveren met aardappelen en vlees. Een ouderwets maïzenasausje erover en klaar ben je. Bloemkool heeft echter heel veel andere mogelijkheden. Je kunt het raspen en er een soort rijst van maken. Je kunt het in plakken snijden en de delen roosteren. En je kunt …

Meer lezen.

---

Donderdag 22 september: 

In the Spotlight: Eet als een expert - I'm a Foodie

In the Spotlight: Eet als een expert - I'm a Foodie

Ok, ik geef het toe. Tegen alle hypes en hippigheid in: ik ben niet zo van de gojibessen, chiazaad, kokosolie en havermout ... Het zal hartstikke gezond voor je zijn hoor en iedereen moet vooral lekker doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar het is niks voor mij. 'Gewoon' gezond is volgens mij the way to go. …

Meer lezen.

---

Vrijdag 23 september:

Pappardelle met walnotensaus

Pappardelle met walnotensaus

  Pappardelle met walnotensaus Eenvoudig en snel pastagerecht, waarbij je nog wel wat groente moet serveren. 400 gram Pappardelle40 gram boter80 gram walnoten (meer mag natuurlijk ook!)verse peterselie (fijn gesneden)zout & peper Zet een grote pan met water en zout op en breng het aan de kook. Kook de pappardelle hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• het resultaat van de foodblogswap van september;

• lunch: een dubbele zalmburger;

• risotto Milanese;

• en donderdag in the spotlight een bijzondere vrucht: cactusvijgen.

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl