Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 15 oktober:

Pad Thai met wortel & paksoi roerbak

Pad Thai met wortel & paksoi roerbak

Pad Thai is een Thais wokgerecht op basis van rijstnoedels. Het oorspronkelijk gerecht wordt gemaakt met vissaus en tamarindepasta, maar er zijn heel veel variaties in omloop. Dit is een mildere versie, die eigenlijke iedereen wel lekker zal vinden. Ik heb hem gemaakt met tofu voor een dagje zonder vlees, maar je kunt ook kip gebruiken. Als groentegerecht heb ik …

Meer lezen.

---

Zondag 16 oktober:

Kaasfondue van 3 Hollandse Kazen

Kaasfondue van 3 Hollandse Kazen

De allerbeste remedie voor de blues (om welke reden dan ook) is wat mij betreft toch wel kaasfondue. Eerder postte ik al het recept voor kaasfondue met truffel. En vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een kaasfondue met Hollandse kazen. Ik heb er drie soorten kaas in verwerkt: gatenkaas (want die smelt mooi), Goudse kaas (vanwege de pittige smaak) en …

Meer lezen.

---
In the Spotlight: vers pizzadeeg van Tante Fanny

In the Spotlight: vers pizzadeeg van Tante Fanny

Pizza's maken is echt heel erg leuk om te doen. Je kunt erop doen wat je maar wilt en hem zo precies afstemmen op je eigen smaak. Als je (klein)kinderen hebt, maak je jezelf mateloos populair met zelfgemaakte pizza's! Het liefst maak je het deeg natuurlijk zelf, maar dat is best even een werkje en soms heb je daar gewoon …

Meer lezen.

---

Maandag 17 oktober:

Spruitjes met kaassaus, geroosterde aardappelen en varkensfiletlapjes

Spruitjes met kaassaus, geroosterde aardappelen en varkensfiletlapjes

Het is weer spruitjestijd! Ik weet dat de meningen over spruitjes verdeeld zijn, maar hier in huis zijn we er allemaal gek op. Wat scheelt is dat ze natuurlijk lang zo bitter niet meer zijn als vroeger en dat we ze niet meer helemaal tot snot koken. Grote spruiten kook ik maximaal 10 minuten, terwijl mijn oma ze vroeger de …

Meer lezen.

---

Dinsdag 18 oktober:

Tagliatelle met kip, groente en roquefort saus

Tagliatelle met kip, groente en roquefort saus

  Tagliatelle met groente en roquefort saus Een ideale manier om je restjes op te maken: pasta, groente en een lekkere smeuïge saus. Het staat snel op tafel en ruimte je koelkast lekker op. 400 gram Pasta ((ik had een restje zwarte en gewone tagliatelle))750 gram groenterestjes ((ik had een stronkje broccoli, ui, knoflook en doperwten))4 kipdijfilets25 gram boter25 gram …

Meer lezen.

---

Woensdag 19 oktober

Testrecept uit Allerhande: Lasagne met paddenstoelen

Testrecept uit Allerhande: Lasagne met paddenstoelen

De Allerhande is volgens mij het meest gelezen 'kookboek' van Nederland. Iedereen neemt 'm mee uit de winkel en bijna iedereen heeft er wel eens iets uit gemaakt. Ik al honderden keren in de loop der jaren denk ik. Ook verzamel ik recepten uit Allerhande die ik nog eens wil maken. Die liggen uitgeknipt op een grote hoop in een …

Meer lezen.

---

Donderdag 20 oktober: 

In the Spotlight: Nog meer uit Van Bovens Oven - Yvette van Boven

In the Spotlight: Nog meer uit Van Bovens Oven - Yvette van Boven

Vandaag in 'In the Spotlight' het nieuwste kookboek van tv kok Yvette van Boven: Nog meer uit Van Bovens oven. Het is een bundeling van recepten die eerder verschenen in Volkskrant Magazine en is weer een lust voor het oog. Foto: Oof Verschuren De auteur Yvette van Boven bracht haar jonge jeugd door in Ierland en woont tegenwoordig afwisselend in Amsterdam en …

Meer lezen.

---

Vrijdag 21 oktober:

Risotto voor de grote trek met kalfssaucijzen

Risotto voor de grote trek met kalfssaucijzen

Risotto kun je op vele verschillende manieren maken en heel veel verschillende smaken meegeven. De allerlekkerste vind ik deze risotto met paddenstoelen. Maar er staan meer risotto's op mijn site en er zullen er ongetwijfeld nog wel een paar bijkomen, want ik vind het heerlijk om ze te maken en te eten.  Normaal gesproken wordt risotto gegaard in bouillon, maar …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• gevulde gehaktballen

• de warme citroenmousse van Yvette van Boven

• Napolitaanse lasagne

• en donderdag in 'in the spotlight': de koffiesiropen van Monin

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl