Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 22 oktober:

Italiaans gekruide gehaktballen met mozzarella vulling

Italiaans gekruide gehaktballen met mozzarella vulling

Italiaans gekruide gehaktballen met mozzarella vulling Bal van rundergehakt op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden en gevuld met een bolletje mozzarella 500 gram rundergehakt1 eibeetje paneermeelItaliaanse kruiden (naar smaak)8 mini-bolletjes mozzarellaklontje boter (om in te bakken)zout & peper Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door elkaar met de Italiaanse kruiden en het ei. Pas de hoeveelheid …

Meer lezen.

---

Zondag 23 oktober:

Warme citroenmousse van Yvette van Boven

Warme citroenmousse van Yvette van Boven

Afgelopen donderdag publiceerde ik op Out mijn Keuken een recensie over 'Nog meer uit Van Bovens oven'. Echt een leuk boek om cadeau te geven of te krijgen. Hij is voor €12,99 o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Toen ik er doorheen bladerde viel mijn oog direct op de warme citroenmousse. Die wilde ik absoluut snel proberen.  Het is een recept uit …

Meer lezen.

---

Maandag 24 oktober:

Stamppot rookworst spruitjes

Spruitjes stamppot met kerrie, appel en rookworst

  Het is maandag en dan wil je graag snel en makkelijk, want je moet nog de hele week. Hou je van spruitjes, dan is dit een heel lekkere variatie om eens te proberen. De aardappelpuree is op smaak gemaakt met kerriepoeder en dat geeft net even een andere smaak. Kerrie en spruitjes gaan verrassend goed samen. Als extraatje heb …

Meer lezen.

---

Dinsdag 25 oktober:

Plaattaart

Plaattaart met de klassieke combi witlof, peer en walnoot

  Plaattaarten zijn een ideale manier om makkelijk en snel iets spectaculairs op tafel te zetten. De plaattaart van vandaag is belegd met een klassieke smaakcombinatie, namelijk witlof, peer en walnoten. Aangevuld met knolselderij en gorgonzola heb je een volwaardige maaltijd voor een heerlijk dagje zonder vlees. Knolselderij is een hele gezonde groente die je maaltijden wat stevigheid en vulling …

Meer lezen.

---

Woensdag 26 oktober

Lasagne alla Napoletana (Lasagne uit Napels)

Lasagne alla Napoletana (Lasagne uit Napels)

  Lasagne is echte comfort food voor een kille avond met de familie. Het leent zich ook uitstekend voor een etentje met veel mensen. Je verdubbelt simpelweg het recept en schuift twee schalen in de oven. Dan heb je genoeg voor 8 tot 10 personen. Ik liet al eens deze lasagne Bolognese zien en dit is de variant uit Napels. …

Meer lezen.

---

Donderdag 27 oktober: 

In the Spotlight: koffiesiropen van Monin

In the Spotlight: koffiesiropen van Monin

Vandaag in 'In the Spotlight' de koffiesiropen van Monin. Ik ben tot nu toe nooit zo'n liefhebber geweest van koffie met smaakjes. Koffie heb ik het liefst zwart, zonder suiker of melk, zonder schuim, zonder cacaolaagje of wat dan ook. Zwart, sterk en heet. Nou merk ik dat mijn smaak de laatste jaren aan het veranderen is, zal de leeftijd wel …

Meer lezen.

---

Vrijdag 28 oktober:

Foodblogswap: Bizcocho - Spaanse cake

Foodblogswap: Bizcocho - Spaanse cake

Het is weer blogswaptijd! Deze maand mocht ik iets maken van de blog: 'De Keuken van de Zoete Inval'. Omdat ik niet zo'n bakster ben, vond ik het lastig om iets te kiezen. Ik heb drie dingen uitgezocht en jullie via Facebook gevraagd wat jullie het leukst/lekkerst vonden. En dat werd deze Bizcocho, een Spaanse cake.  Het recept voor de …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• het is maandag Halloween. Morgen krijg je van mij alvast wat griezelrecepten

• varkensbuikspek

• een heerlijke maaltijdsoep

• donderdag in 'In the Spotlight' een heel bijzonder kookboek!

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl