Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

recept Menemen

Menemen - Turks roerei

Ik ben nogal gek op roerei. Normaal gesproken maak ik het altijd op deze manier. In Turkije kennen ze ook een variatie op roerei, menemen. Het is roerei met tomaat en is waanzinnig lekker. Er wordt verder geen vlees of vis in verwerkt, dus het is een ideaal ontbijt- of lunchgerecht voor een dagje zonder vlees of als je gasten …

Lees hier verder ...

---
recept ijsthee siroop

Hoe maak je zelf ijsthee siroop van je favoriete theesmaak?

Kort geleden ontving ik vier nieuwe smaken thee van Celestial Seasonings om te proeven. De nieuwe biologische lijn heeft vier bijzondere smaakcombinaties: Kaneel & Kardemom, Kamille & Lavendel, Gember & Geelwortel en Matcha Groen. Lekker, vooral de kaneel & kardemom smaak! Nu drink ik in de zomer maar weinig thee. Als ik iets warms drink is het koffie en verder vind ik …

Lees hier verder ...

---
Opening Vapiano Groningen

Nieuwe hotspot in Noord-Nederland: Vapiano Groningen

◊ Groningen heeft er sinds vorige week een hotspot bij! Op het hoekje van de Poelestraat is een prachtig pand neergezet waarin restaurantketen Vapiano haar grootste vestiging in Nederland heeft gevestigd. Vapiano Groningen is 1300 vierkante meter groot en heeft 470 zitplaatsen. Voor de echte hotspot moet je naar boven, naar het fantastische dakterras met uitzicht op de Martinitoren. De …

Lees hier verder ...

---
10 praktische kooktips

10 Praktische kooktips van Out mijn Keuken

Tip 1: Koekt bij jouw ook altijd de melk aan als je het kookt? Probeer dit eens: spoel je pannetje om met koud water en laat er een klein filmpje water instaan. Doe dan de melk erbij. Breng het op halfhoog vuur rustig aan de kook en roer regelmatig goed over de bodem, bij voorkeur met een siliconen of houten …

Lees hier verder ...

---
hoofdgerechten vis Kabeljauw terrine

Kabeljauw terrine met rivierkreeftjes en witlofsalade

Het recept   Kabeljauw terrine met rivierkreeftjes en witlofsalade   Begin op tijd, want de terrine moet even afkoelen. Ingrediënten Voor de witlofsalade met honing/mosterd dressing Verder nodig: Werkwijze Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes en doe ze in een foodprocessor. Voeg wat zout en de eieren toe. Laat de machine draaien en tot je een egale massa hebt. Verwarm …

Lees hier verder ...

---
Online shoptips

Online shoptips week #20

De supermarkt is voor veel mensen nog de enige fysieke winkel die ze regelmatig bezoeken en ook daar komt steeds meer verandering in. Ik winkel voor de praktische dingen al jaren online en ga voor de gezelligheid de stad in. Ook mijn dagelijkse boodschappen thuis laten bezorgen doe ik steeds vaker. Ik hoef er dan niet mee te zeulen en …

Lees hier verder ...

---
hoofdgerechten vegetarisch hoofdgerechten pasta

Vegetarische pasta met groene asperges en venkel

Vandaag inspiratie voor een dagje zonder vlees: pasta met geroosterde groene asperges en venkel en de smaakmaker is groene pesto. Je kunt natuurlijk een potje groene pesto in de winkel kopen, maar zelf pesto maken is makkelijk en veel lekkerder. Deze keer heb ik een deel van de Parmezaanse kaas vervangen door Pecorino, waardoor de pesto wat meer pit krijgt. …

Lees hier verder ...

---
hoofdgerechten varkensvlees soepen

Maaltijdsoep met aardappel, maïs en spek

Op kille of gure dagen eet ik graag een goed gevulde maaltijdsoep. Dampend heet en met krachtige smaken. Ik kan daar enorm van opknappen. Deze soep wordt niet gepureerd. Als je het echt wilt kun je dat wel doen, maar dan moet je de spekjes even apart bakken en later toevoegen.  Het recept In deze soep proef je een bijzondere …

Lees hier verder ...

---
Chocoladecake recept

Chocolade cake met ganache laag en decoratie van Australian Homemade

Australian Homemade ken je vast. Ik heb het leren kennen toen in Groningen op de hoek van de Vismarkt/Guldenstraat een Australian kiosk werd geopend. Inmiddels zit het er al lang niet meer, maar de bonbons heb ik altijd fantastisch gevonden. Heerlijk en ze zagen er ook altijd prachtig uit. Australian bestaat gelukkig nog steeds en onlangs kreeg ik twee van …

Lees hier verder ...