Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 12 november:

Scaloppina Siciliana - Siciliaanse schnitzels bereid in bier

Scaloppina Siciliana - Siciliaanse schnitzels bereid in bier

Scaloppini is een Italiaans vleesgerecht dat in vele verschillende variaties voorkomt. Op verzoek heb ik deze gemaakt met bier. Ik heb herfstbok gebruikt, maar je kunt ook een andere soort bier nemen. Het bier zorgt voor een wat bittere smaak aan de saus. Houd je hier niet van, neem dan wijn of bouillon. Het vlees moet even goed platgeslagen worden. …

Meer lezen.

---

Zondag 13 november:

Biefstuk met gorgonzola saus

Biefstuk met gorgonzola saus

Allereerst mijn excuses voor de slechte foto. Fotograferen is zonder goed daglicht echt een crime en daarnaast laten sommige gerechten zich ook mooier vastleggen dan andere. Bruin en beige zijn kleuren die het niet zo heel lekker doen als het toch al donker is. Die ga ik zeker nog eens vervangen door een betere, maar voor nu moeten we het …

Meer lezen.

Basis wijncursus bij Het Wijninstituut

Basis wijncursus bij Het Wijninstituut

≈ A D V E R T O R I A L ≈ Eten en wijn gaan hand in hand. Een uitgebreid diner is niet compleet zonder een goed glas wijn erbij. Voor iemand die schrijft over eten en koken weet ik belachelijk weinig van wijn en daar wilde ik graag iets aan doen. Toen ik online ging zoeken naar goede …

Meer lezen.

---

Maandag 14 november:

Filodeeg taart met vulling van spinazie, ricotta en chorizo

Filodeeg taart met vulling van spinazie, ricotta en chorizo

Ik ben gek op quiches en hartige taarten. Meestal gebruik ik daarvoor bladerdeeg of deeg voor hartige taart, maar deze keer heb ik filodeeg gebruikt. Dit resulteert in een taart met een hele knapperige buitenkant. Behandel het filodeeg voorzichtig, want het is erg kwetsbaar. Nog een tip: proef de afzonderlijke onderdelen en breng alles afzonderlijk op smaak. Je maakt namelijk …

Meer lezen.

---

Dinsdag 15 november:

Cheesecake met yoghurt en citroen

Cheesecake met yoghurt en citroen

Cheesecake is heerlijk, maar vaak behoorlijk zwaar. Deze is gemaakt met een combinatie van roomkaas en Griekse yoghurt, zodat hij de helft 'lichter' is dan de gangbare cheesecakes. Daarnaast geeft de yoghurt het ook nog een lekker fris smaakje. Om dat nog wat te versterken heb ik er citroen in verwerkt. Resultaat: een extra frisse cheesecakevulling. De bodem kun je …

Meer lezen.

---

Woensdag 16 november

Cashew kip uit de slow coocker of uit de oven

Cashew kip uit de slow coocker of uit de oven

Cashew kip Deze cashew kip is gegaard in de slow coocker, maar je kunt het ook prima in de oven bereiden. 8 kipdijfilets2 teentjes knoflook (fijn gesneden)1 el gember (vers geraspt)4 el zoete chili saus8 el ketchup150 ml sojasaus0,5 tl zwarte peper3 el bruine suikerklein beetje chili vlokkenscheutje neutrale olie6 el rijstazijn250 gram cashewnoten4 el maïzena Snijd de kip in …

Meer lezen.

---

Donderdag 17 november: 

In the Spotlight: Crock-pot Slow Cooker CR025

In the Spotlight: Crock-pot Slow Cooker CR025

Het stond al een tijdje op mijn wishlist van dingen die ik graag nog eens wilde uitproberen, een slow cooker. Van webshop fonQ.nl kreeg ik die kans! Ik kreeg er één opgestuurd van het merk Crock-pot, het meest bekende merk op het gebied van slow cookers. Crock-pots zijn er in vele verschillende soorten en maten, zoals je hier kunt zien …

Meer lezen.

---

Vrijdag 18 november:

Macaroni & Cheese

Macaroni & Cheese

Macaroni & Cheese Mac 'n Cheese naar recept van Matt Preston, erg lekker! 500 gram Macaroni Grande3 à 4 sneetjes oud witbrood140 gram boter80 gram bloem1 liter melk500 gram oude kaas (geraspt)100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)0,5 tl nootmuskaat200 gram baconpeperzout1 grote ovenschaal Leg de witte boterhammen op het aanrecht om 'oud' te worden als je geen oud brood in huis …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week o.a. verwachten:

• een lekkere tonijnsalade voor bij de lunch;

• zoete worteltjes;

• quiche met brie, appel en walnoten;

• homemade bbq-saus en spare ribs uit de slow cooker.

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl