Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

Vorige week (week 17) verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Maandag 25 april: Japan meets Italië, Teriyaki-risotto

Japan meets Italië: Teriyaki-Risotto - recept

Japan meets Italië: Teriyaki-Risotto - recept

Risotto is een Italiaans rijstgerecht waarbij de rijst eerst wordt aangebakken en daarna langzaam in bouillon wordt gegaard. Je kunt allerlei ingrediënten aan de rijst toevoegen, maar je kunt ook de smaak van de bouillon aanpassen. In dit gerecht zijn Japanse smaken toegevoegd aan de bouillon, waardoor de risotto een teriyakismaak krijgt. Een hele bijzondere en smakelijke combinatie. Voor 4 …

Meer lezen.

---

Dinsdag 26 april:

Gehaktballen naar recept van Johannes van Dam

Gehaktballen naar recept van Johannes van Dam

Johannes van Dam was restaurantrecensent voor onder andere Het Parool en was een markante verschijning. Helaas is hij in 2013 overleden, maar hij liet ons een fantastisch kookboek na: De Dikke van Dam. Daarnaast was hij een groot liefhebber van kroketten en gehaktballen. Tijdens één van onze kookclubavonden ging het aan tafel over gehaktballen en één van mijn tafelgenoten vertelde dat …

Meer lezen.

Ook verscheen een review over de Foodies Magazine van mei '16

Foodies Mei 2016

Foodies Mei 2016

Het thema van Foodies mei is (*juicht*): ITALIË! Mijn lievelings vakantieland en mijn lievelingskeuken. Op de Foodnotes pagina's lees je meer over balsamico azijn, Siciliaanse chocolade en risotto en je leest hoe je zelf Pasta Reale kunt maken. Dat gaan we vast en zeker een keer doen! Op pagina 12 staan een aantal Italiaanse kazen in de spotlight en vanaf pagina 16 begint …

Meer lezen.

---

Woensdag 27 april:

Spaghettini met garnalen, knoflook en citroen

Spaghettini met garnalen, knoflook en citroen

Een lekker snel en zeer smakelijk pastaatje. Maak er wel een lekkere salade bij, want veel groente zit er niet in. Je zou eventueel ook wat fijngesneden paprika's aan de saus kunnen toevoegen voor wat extra vitamientjes. Voor vier personen hebt je nodig: Reken ongeveer 10 grote garnalen per persoon zout en versgemalen peper snufje suiker 6 eetlepels boter (per twee …

Meer lezen.

---

Donderdag 28 april:

Avocadosoep met garnalen - recept

Avocadosoep met garnalen - recept

Een lekker romige avocadosoep. Zeer geschikt als voorgerecht bij een dinertje. Als je veel mensen hebt en je schenkt het in mooie kleine glaasjes, is het ook een heel leuk amusesoepje. Als je met z'n tweeën bent, heb je er een goede maaltijd aan. Voor vier personen heb je nodig: 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 rode peper (of een …

Meer lezen.

---

Vrijdag 29 april: 

Pastataart - recept

Pastataart - recept

Deze pastataart wordt gemaakt van rigatoni en drie soorten kaas. Rigatoni is een buisvormige pasta die vergelijkbaar is met penne, ze zijn alleen wat breder en korter. Deze taart maak je in een springvorm, die van mij is 26 cm. Iets kleiner of groter kan natuurlijk ook prima, alleen moet je dan misschien de hoeveelheid pasta wat aanpassen. Het is …

Meer lezen.

---

Zaterdag 30 april:

Lamsrack met pastinaakpuree, geroosterde wortels en rode portsaus

Lamsrack met pastinaakpuree, geroosterde wortels en rode portsaus

Lamsrack zijn lamskoteletjes die nog aan elkaar zitten. Heerlijk mals vlees met die typische lamssmaak waarmee je wel binnen kunt komen als je familie of vrienden te eten hebt. Ik had het nog nooit eerder gemaakt en heb me er een beetje in verdiept. Vooral toen ik op één van mijn favoriete foodblogs las dat het eigenlijk helemaal niet zo …

Meer lezen.

Eiersalade

Eiersalade

Met een lekkere eiersalade kan je het ontbijt of de lunch heel makkelijk een beetje opleuken. Voor eiersalade bestaat niet echt een vast recept. Ja, er gaan eieren in, maar verder is het up to you. Deze vind ik heel erg lekker: 5 eieren een paar augurken mayonaise (zelfgemaakt of uit een potje) beetje citroensap handje bieslook kerriepoeder zout & …

Meer lezen.

---

Zondag 1 mei: 

Cupcakes met M&M versiering

Cupcakes met M&M versiering

De jaarlijkse verjaardagstraktaties voor school hebben bij ons nog wel eens voor een hoofdbreker gezorgd. Soms maakten we ons er wat makkelijk van af, andere keren pakten we spectaculair uit. Onze jongste is recent 12 geworden en ging voor het laatst trakteren op school. Na groep 8 is dat namelijk niet meer cool tot grote opluchting van veel ouders. Hij wilde …

Meer lezen.

---

In de spotlights, een eerder verschenen topper: 

Zelf jam maken .... ik zeg: doen!

Zelf jam maken .... ik zeg: doen!

Jam is eigenlijk niet meer dan suiker en fruit en als je het zelf maakt weet je zeker dat er geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en smaakverbeteraars inzitten. Bovendien is het leuk om te doen en heel eenvoudig. Ook dit is weer een leuk klusje om je (klein)kinderen bij te betrekken. Volgens de Warenwet moet er in een potje gewone jam minimaal 350 gram fruit(pulp) …

Meer lezen.

---

Wat kun je in week 18 onder meer verwachten?

• het recept voor een gevuld gehaktbrood

• een failproof manier om asperges te bereiden

• het recept voor lekkere zachte pistachekoekjes

• en het recept voor Kung Pao Chicken

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl