Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 26 november:

Fluffy American pancakes

Fluffy American pancakes

In het weekend is het heerlijk om iets meer tijd te besteden aan het ontbijt. Voor American pancakes wordt er een zakje bakpoeder door het beslag gedaan, zodat de pannenkoekjes een beetje rijzen en lekker luchtig en fluffy worden. Het basis recept vind je hieronder en je kan het combineren met van alles en nog wat. Traditioneel wordt het gegeten …

Meer lezen.

---

Zondag 27 november:

Rozenparfait - Foodblogswap november

Rozenparfait - Foodblogswap november

Rozen parfait Deze parfait heb ik gemaakt in het kader van de foodblogswap van november '16. Het recept komt van de blog van Anne-Marie van My Happy Kitchen. 6 eidooiers3 el honing ((of iets meer als je van zoet houdt))250 ml slagroom2 tl rozenwater150 gram frambozen50 gram pistachenoten (gepeld, ongezouten)eventueeleetbare rozenblaadjes Klop de eidooiers met de honing tot je een …

Meer lezen.

---

Maandag 28 november:

Boerenkool stamppot met worst en spekjes

Boerenkool stamppot met worst en spekjes

  Boerenkool met worst? Echt? Heb je daar een recept bij nodig? De meeste mensen misschien niet, maar je zult het maar voor het eerst moeten maken en je afvragen hoe het ook alweer zat met die verhoudingen en hoe krijg je het mengsel eigenlijk lekker smeuïg. Voor de boerenkoolbeginners onder ons heb ik dus even uitgeschreven hoe ik boerenkool …

Meer lezen.

---

Dinsdag 29 november:

Chow mein noedels

Chow mein noedels

Chow mein noedels met paksoi Vegetarisch Chinees gerecht 500 gram Chinese noedelszoutpeper2 teentjes knoflook3 lente-uitjes1 stuk verse gember ((ongeveer 25 gram))1 paksoi (in stukken gesneden)250 gram oesterzwammenflinke scheut olie3 el shoaxingwijn (=rijstwijn) (verkrijgbaar bij de toko. Evt. te vervangen door sherry)5 el sojasaus1 rode peper1 el sesamolie Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze daarna af, …

Meer lezen.

---

Woensdag 30 november

Testrecept: spruitjesgratin met zoete aardappel

Testrecept: spruitjesgratin met zoete aardappel

Deze maand testte ik een vegetarisch recept uit Allerhande (nr. 11/2016) waarin een ingrediënt is verwerkt dat ik niet zo vaak gebruik: zoete aardappel. Hier in huis zijn we er niet zo weg van. We lusten het wel hoor, maar what's the point van een aardappel die naar wortel smaakt vraag ik me wel eens af? In dit gerecht is …

Meer lezen.

---

Donderdag 1 december: 

Culinaire Cadeautips December 2016

Culinaire Cadeautips December 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag of tijdens de feestdagen moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik …

Meer lezen.

---

Vrijdag 2 december:

Rijstsalade met kip en mango + winactie!

Rijstsalade met kip en mango + winactie!

Een van de leuke dingen van bloggen over eten en koken is dat je af en toe dingen opgestuurd krijgt om te proberen. Zo ontving ik onlangs een rijstpakket van het merk Tilda. Ik had nog nooit rijst van dit merk gebruikt, dus ik vond het leuk om het uit te proberen. Het pakket bevatte 4 soorten Steamed Basmati Rice …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week o.a. verwachten:

• 3 x lekker voor het Sinterklaas weekend;

• de uitgestelde 'in the spotlight' met Wereldbroodjes van Mascha Lammes

• vanaf 6 december: inspiratie voor het kerstdiner!

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl